Piperea: „Am fost în 2 orașe americane din sud-vest, Phoenix și Albuquerque, ca să văd spiritul american de “Xmas”. Pustiu și trist…Americanii nici nu mai pronunţă cuvântul Crăciun”

„Am fost în 2 orașe americane din sud-vest, Phoenix și Albuquerque, ca să văd spiritul american de “Xmas”. Pustiu și trist în piețele și locurile publice unde ar trebui să fie full de lume. Pomi de “sărbători” mai pricăjiți și nașpa decât “pomul” de la târgul de Crăciun al lui Plicușor Ban, de la Universitate, din 2021”, scrie, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea, proaspăt membru AUR.

„Zeci de homleși și drogați care apăreau de niciunde ca să îți ceară “any cash?”… Iar la radio nici nu se prea pronunță Crăciun. “Nașterea Domnului” am auzit-o doar la un post de radio creștin…Americanii par să uite că fără creștinism nu există democrația. Vremurile în care Simon Bolivar spunea că SUA și-au scris o constituție pentru sfinți s-au dus. Acum mai e permis să strigi numele Domnului doar în expresia “gizăs” sau, mai scurt, “giiz”, când vrei să subliniezi o nebunie sau prostie a altuia. Bine măcar că pe autostrăzi și bulevarde sunt sute de reclame cu avocați de accidente, în loc de reclame la bănci, jocuri de noroc și medicamente, ca la noi…
PS Reclamă mare a unui avocat din acest trist și urât oraș, Albuquerque, New Mexico: I win & I win big”, scrie Piperea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare