Mirel Palada: Românii nu mai „muşcă” momeala globalistă, progresistă, soroșistă, şi-au dat seama de perfidia acestor concepte, de aceea şi Bruxelles-ul şi toţi cei care au ţinut ţara asta captivă sunt acum disperaţi

Sociologul Mirel Palada spune că euroscepticismul a cuprins societatea românească, ajungând la 50% din populația activă a țării, scrie r3media.ro.

Într-o intervenție de la Marius Tucă Show, sociologul spune că acest sentiment a pornit de la faptul că, în opinia sa, Uniunea Europeană împiedică dezvoltarea României, folosindu-se de pretextul „ecologiei”, după ce sute de ani occidentalii au ignorat natura.

„Au pus capac mai multor șanse de dezvoltare a României, au ținut o țară în slugărnicie. Băsescu și Iohannis. „Centrul” s-a pişat pe natură timp de 300 de ani, au tăiat toate pădurile, au făcut autostrăzi, au distrus tot ce era de distrus, au făcut diguri și tot ce-au vrut ca să le fie bine și acum a dat ecologia-n ei, vin și batul obrazul superiori că nu e bine să faci autostrăzi.

Păi dacă nu e bine să faci autostrăzi, dărâmați-le voi. Ah, nu sunt bune autostrăzile? Atunci facem așa: spargeți-le voi pe toate, vedem dacă sunt bune sau nu și atunci nu facem nici noi autostrăzi (…)”, a spus Palada.

Sociologul a comparat ce s-a întâmplat cu România cu planul Valev, pe care rușii au încercat să-l impună României acum mai bine de 50 de ani.

„(Treaba) asta este făcută de manieră vicleană, sorosistă, perseverentă, de tip hegemonie simbolică. Este ca planul Valev al rușilor, dar de manieră mult mai vicleană. Perfidă.

Rușii au spus atunci că România e o țară agricolă și că să se specializeze pe producția de porumb și grâu, dar să depindă cu industria de ei. Atunci, comuniștii români, Dej, Maurer și Ceaușescu au zis: „S-a întâlnit hoțul cu prostul?” Și au investit în industrie: mai bine, mai prost, fiecare cum s-a priceput și au făcut o țară mai autonomă.

Suveranitatea despre asta e vorba: autonomia deciziilor, a resurselor, a planurilor de viitor. Și acuma vine UE și ne spune insidios același lucru.

Cozi de topor ale acestei mașinării de control. Și Băsescu și Udrea și Macovei și Iohannis. Guvernatori”, a continuat Palada.

El a precizat, că în aceste condiții, gradul de acceptare a acestor „momeli” a scăzut în rândul românilor, crescând, firesc, euroscepticismul.

„Totul pleacă de la gradul de acceptare al populației de a fi slugă. Și unele țări sunt istoric mai puțin receptive, precum sârbii, polonezii, care au avut mereu o relație bâzdâcoasă cu imperiul.

Și în cadrul populației românești, gradul de acceptabilitate, de mușcat momealaBr, a scăzut. Atunci, dacă întrebai nivelul de euroscepticism era rezidual, 3 %, nici nu-l dădeai în sondaje. Acum, e la 25% din populație. În condițiile în care ai jumătate de populație inertă politic, o doare la bască. În general, nivelul de euroscepticism corelează cu nivelul de implicare politică. Și-atunci e spre 50% în rândul populației politic. Imens. Și sunt „căcați” pe ei. Cei care au ținut sub control țările din Est și România în special, toți, sunt speriați”, a continuat Palada.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare