„Dacă referendumul pentru integrarea în UE pe care și-l dorește Maia Sandu pentru anul viitor nu va avea rezultatul pe care ea îl vrea, vom vedea din nou aceeași poveste pe care o vedem în Serbia azi?”, se întreabă jurnalistul Patrick Andre de Hillerin

Jurnalistul Patrick André de Hillerin atrage atenția, într-o postare de pe Facebook, asupra recentelor evenimente din Serbia pricinuite de rezultatele alegerilor parlamentare și locale. Acesta face o paralelă cu evenimente similare care au mai avut loc în Ucraina și Georgia, scrie dcnews.ro.

„În Serbia se repetă o poveste rețetă ceva mai veche: rezultatele alegerilor parlamentare și locale nu sunt pe placul opoziției, care a pierdut, și nu mai sunt nici pe placul câtorva organizații internaționale și al câtorva ambasade.

S-a mai întâmplat în 2000, iar după ce SUA și câteva organizații internaționale au declarat că alegerile au fost fraudate, au urmat proteste, s-a schimbat rezultatul alegerilor, s-a una-alta … prima revoluți portocalie.

Modelul s-a aplicat apoi în Georgia și Ucraina, cu același succes și aceleași rezultate.

În România n-a mai fost nevoie, dar era să fie.

Acum, se întâmplă din nou în Serbia.

Dacă referendumul pentru integrarea în UE pe care și-l dorește Maia Sandu pentru anul viitor nu va avea rezultatul pe care și-l dorește Maia Sandu, vom vedea din nou aceeași poveste pe care o vedem în Serbia azi.

Cum ar veni, să se joace până câștigă cine trebuie“, a scris Patrick André de Hillerin pe Facebook.

Amintim că Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova și va organiza, anul viitor, un referendum privind integrarea europeană.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare