Piperea: Boloș, de profesie preot, dar temporar „competent” ministrul al finanțelor care a greșit estimarea deficitului bugetar de anul viitor cu vreo 40 de miliarde de euro, spune că de la ideea „e-facturii” nu se mai poate da înapoi, pentru că așa ar fi decis UE; nu l-a întrebat nimeni pe dl Ciolacu : cum de a reușit să adune și să cheltuie din fondul de rezervă al guvernului peste 30 de miliarde de lei, fără rectificare bugetară, în condițiile în care pe toți anii anteriori plandemiei această sumă era de maxim 2 miliarde de lei anual?

„Băncile tocmai își “upgradează” aplicațiile digitale. Nicio astfel de chestie zmart nu funcționează până la data de 4 ianuarie. Nu poți verifica soldul, nu poți plăti cu telefonul (deci, nu poți nici să te simți elitist și modern, ca pe vremurile „bune”, când intrai la mall sau la târgul de Crăciun scanând codul QR cu certificatul „verde” și, ulterior, îi rânjeai satisfăcut și răutăcios nevakseenatului pe după gardul de sârmă de la Kaufland). Nu poți face plăți sau încasări decât cu demodatul numerar fizic sau la ghișeu, ca pe vremuri. Plăți cu cardul se pot face doar dacă nu sunt înghețate conturile pentru vreo poprire – pirat sau pentru omisiunea actualizării bla bla”, scrie, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea.

„Introducerea de la 1 ianuarie a sistemului complet digitalizat de plăți și încasări ale comercianților, numit prostește “e-factură”, nici că se putea să fie mai “potrivită”.

Peste 1,8 milioane de comercianți vor fi în prag de colaps digital.

Boloș, de profesie preot, dar temporar „competent” ministrul al finanțelor care a greșit estimarea deficitului bugetar de anul viitor cu vreo 40 de miliarde de euro, spune că de la ideea „e-facturii” nu se mai poate da înapoi, pentru că așa ar fi decis UE.

Minciună.

Nu există o astfel de decizie a UE care să privească România. Ar fi discriminatoriu, pentru că marea majoritate a statelor membre UE utilizează alternativ plățile digitale și plățile în numerar fizic. Ar fi și ilegal, pentru că se opune o decizie a CJUE din ianuarie 2021 care obligă mai ales autoritățile să primească plăți în numerar fizic de la cetățeni și comercianți.

De fapt este mai probabil că duetul Boloș – Ciolacu au prezentat ideea „e-facturii” ca modalitate mișto de luptă contra evaziunii fiscale și birocrații de la Bruxelles au zis că e ok, că se poate face acest experiment pe capul românilor, pentru a vedea dacă „merge” și dacă, ulterior, poate fi recomandată celorlalte state membre. Dacă nu merge, va fi doar paguba românilor.

Oricum, cu sisteme digitale făcute prost de securiști corupți pentru un fisc cu instrumente și mentalități din 1995, ideea cu „e-factura„ va pica rapid și cu zgomot. Pur și simplu, nu va funcționa.

Lumea se va lămuri și cu privire la digitalizare, așa cum s-a lămurit și cu privire la vakseenare și la claimătceingi.

Adăugați aici eșecul programat în privința majorării pensiilor și a salariilor profesorilor, precum și picajul abrupt al veniturilor bugetare, în condiții de creștere accelerată a cheltuielilor bugetare (numai dobânzile bancare la uriașele împrumuturi bancare din ultimii 3 ani, plătibile la anul, sunt peste 5 miliarde de euro …).

PS Nu l-a întrebat nimeni pe dl Ciolacu : cum de a reușit să adune și să cheltuie din fondul de rezervă al guvernului peste 30 de miliarde de lei, fără rectificare bugetară, în condițiile în care pe toți anii anteriori plandemiei această sumă era de maxim 2 miliarde de lei anual? Nu e asta deturnare de fonduri? Nu sună asta mai rău decât infracțiunile cu vakseenul, cu pagubă de un miliard de euro, ale idioților plandemiei, auto-intitulați supermeni și eroi din linia întâi (Câțu, Voiculescu, Arafat etc.)?”, scrie Piperea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare