Senatorul Diana Şoşoacă: Avertizez medicii care îndrăznesc să vaccineze copiii cu seruri anti-Covid Moderna că le formulăm plângeri penale

„AVERTIZEZ MEDICII CARE ÎNDRĂZNESC SĂ VACCINEZE COPIII, CĂ LE FORMULAM PLANGERI PENALE PENTRU TENTATIVĂ DE OMOR ȘI ÎI ACȚIONĂM ÎN JUDECATĂ PENTRU RĂSPUNDERE PERSONALA! SĂ NU ÎNDRĂZNIȚI SĂ COMANDAȚI SERURILE MORȚII, CĂ DE DATA ASTA VOM REACTIONA IN LEGITIMĂ APĂRARE! Nu se putea să nu mă deranjeze mizeriile astea de Revelion!”, a scris, pe Facebook, senatorul Diana Şoşoacă, postând şi o adresă a DSP Timiş către cabinetele medicilor de familie privind vaccinarea cu seruri Moderna anti-Covid a copiilor de peste 12 ani.
În timp ce procurorii DNA anchetează modul în care, în anul 2021, au fost achiziționate vaccinurile anti-COVID, în România au ajuns încă un 1,2 milioane de doze de ser de la Moderna. „Este un vaccin adaptat tulpinilor de acum. Este un vaccin care trebuia oricum livrat pentru că fusese plătit în urmă cu mai bine de doi ani ca şi avans la contractul iniţial“, spunea acum câteva zile ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Vorbim însă despre vaccinuri pe care nu prea le mai dorim. Motivul? Există teama că acestea nu vor fi folosite, vor expira și vor fi aruncate la gunoi. Practic, pierdem bani de două ori: banii plătiți pe vaccinurile nefolosite, dar și banii pe care trebuie să-i dăm pentru o eventuală distrugere a acestora. Neutralizarea, spune tot ministrul, ar costa câteva sute de mii de euro, relata rfi.ro.

Epidemiologul Emilian Popovici a explicat, pentru Adevărul, că avem nevoie de vaccin anti-COVID în România, însă cantitatea trebuie să răspundă unor nevoi reale.

Și medicul de familie Mihai Mara consideră că în momentul de față în România există nevoia de vaccinare anti-COVID: „Avem persoane cu risc și trebuie să ne gândim la această categorie care, dacă vrea să se imunizeze, trebuie să aibă cu ce“.

Dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei e de părere că un milion de doze e „o cantitate mare. Populația nu se va vaccina. Admite însă că pentru persoanele aflate în grupa de risc, vaccinarea este mai mult decât justificată“.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare