Piperea: Un scenariu naiv al presei în care nu cred – Iohannis va demisiona ca să meargă preşedinte la CE; Iohannis are tot atâtea șanse să fie președinte al Consiliului European pe câte a avut să fie președinte al NATO

„Presa centrală e covârșită de un scenariu oarecum naiv – cică Iohannis și-ar da curând demisia, pentru a deveni președintele Consiliului European. În acest fel, Iohannis i-ar face loc, ca președinte interimar, ex-premierului Ciucă, actualmente președinte al Senatului”, scrie, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea (AUR).

„Pe de o parte, mie îmi vine greu să cred că Iohannis va renunța la privilegiile funcției de președinte (care se întind cu mult dincolo de expirarea mandatului).

Pe de altă parte, Iohannis are tot atâtea șanse să fie președinte al Consiliului European pe câte a avut să fie președinte al NATO.

În orice caz, dacă establishmentul actual crede că se poate redresa electoral sub un mandat interimar al lui Ciucă, se înșală amarnic. Nu numai că Ciucă nu poate fi mai bun ca președinte decât a fost ca premier … Dar, în plus, potrivit Constituției, de la vacantarea funcției de Președinte, Guvernul este obligat să organizeze alegeri prezidențiale în maxim 3 luni. Deci, Ciucă va fi foarte rapid înlocuit cu un nou președinte. Nu sunt șanse prea mari ca acest nou președinte să fie selectat dintre liderii actualei puteri politice …

Eu, unul, sunt fan al acestui scenariu – cu cât mai repede scăpăm de Iohannis, cu atât mai multe șanse avem să trecem cu bine peste acest an crucial. Dar, scenariul e pură fantezie. E distragere a atenției de la marile eșecuri, trecute și imediat viitoare ale actualului guvern”, scrie Piperea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare