Rareş Bogdan, despre Air Schengen: Nu văd nicio umilinţă că pe Otopeni vor fi poliţişti austrieci

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat că Acordul privind aderarea României la Air Schengen nu reprezintă o umilință, scrie cotidianul.ro.

„Înțeleg îngrijorarea presei, e firească, e normală, dar vă asigur că nu se schimbă absolut nimic. Am văzut tot felul de abordări: „E o umilință pentru România”. Nu e niciun fel de umilință. Eu ultima dată în decembrie am fost oprit pe aeroportul din Larnaca, culmea este că unul dintre poliţiştii Frontex de pe aeroport era român”, a spus europarlamentarul PNL.

Rareş Bogdan a mai spus că verificările care vor fi făcute în continuare pe aeroporturi sunt normale.

„Nu se întâmplă absolut nimic nefiresc ce se întâmplă şi în Portugalia, şi în Spania, şi în Danemarca, Grecia, poate şi în Cipru, mai mult decât oriunde altundeva”, a spus Rareş Bodan.

Pe data de 31 decembrie 2023, ţările-membre ale Uniunii Europene (UE) au aprobat, în unanimitate, intrarea graduală a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie, după ce Austria, ultima ţară din UE-27 care se opunea acestei măsuri, şi-a ridicat vetoul.

Astfel, începând din luna martie a acestui an, controalele la frontierele interne aeriene şi maritime cu aceste două ţări vor fi ridicate, Austria, Bulgaria şi România angajându-se, de asemenea, să convină ulterior asupra unei date pentru încetarea controalelor terestre, a informat preşedinţia spaniolă a Consiliului UE.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare