Robert Turcescu: Observ o campanie care îmbracă aspecte ideologico-manipulatoare: „Trebuie să salvăm planeta şi dacă mănânci carne, mori” şi că trebuie să salvăm planeta; Nu consumul de carne de îmbolnăvește, nemernicilor, ci consumul MIZERIILOR pe care le vindeți voi pe post de carne, proasta educație alimentară în general și lipsa activității fizice

„Am avut ieri la România Tv un dialog oarecum contondent cu ”celebrul” Virgil Stroescu (endocrinolog transformat în nutriționist). Pe domnul Stroescu îl știu de vreo 20 de ani, eu sunt cel care l-a lansat în spațiul TV, mai întâi la emisiunea ”Sută la sută” (aia originală, nu mizeria de acum de la Realitatea TV!) și mai apoi în producția numită ”Kilocruciada”, emisiune săptâmânală concepută și produsă de casa mea de producție video pe la mijlocul anilor 2000 (la acea emisiune am lansat-o și pe Carmen Brumă în rol de guru al unei vieți sănătoase, ea fiind până la acel moment prezentatoare de stiri din sport)”, scrie, pe Facebook, jurnalistul Robert Turcescu.

„Să ne întoarcem la Stroescu. Domnul ”doctor” e total împotriva consumului oricărui tip de carne și afirmă categoric că dacă mâncăm carne ne îmbolnăvim de cancer! O aberație, desigur. Observ de ceva ani o campanie care îmbracă aspecte ideologico-manipulatoare împotriva consumului de carne: că facem cancer, că bietele animale, că trebuie să salvăm planeta. Tâmpenii! Nu consumul de carne de îmbolnăvește, nemernicilor, ci consumul MIZERIILOR pe care le vindeți voi pe post de carne, proasta educație alimentară în general și lipsa activității fizice. Despre asta e vorba în linii mari, n-am să repet restul argumentelor pe care le-am expus aseară în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Ceea ce vreau să spun este că m-am săturat de aberațiile rostite de domnul ”doctor” Stroescu. Pe vremuri, acum 20 de ani, era simpatic, avea și ceva umor și îndemna la un consum echilibrat de alimente diverse. Acum a devenit propagandistul veganismului și o face la modul absolut aberant, cu afirmații din categoria ”dacă mânânci carne, mori!”.

Eu vă îndemn să mai citiți, să mai căutați informații. Iar dacă nu aveți chef să vă documentați despre asta, e suficient să păstrați un echilibru în dieta voastră: și carne, dar și fructe, și carne, dar și legume și așa mai departe. Și neapărat, apă, mai importantă decât toate: cel puțin doi litri pe zi (și dacă se poate NU din PET-uri, montați-vă un filtru la chiuvetă, costă câteva sute de lei pe an)! Să fiți sănătoși!”, scrie Turcescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare