Cozmin Guşă: Treaba absurdă și slugarnică a deservirii intereselor americano-ucrainene în agricultură în detrimentul propriului popor trebuie să înceteze; Guvernul încearcă cu şmecherii şi manipulări vechi să tergiverseze sau să deturneze protestul absolut justificat

„Azi e Ziua Culturii Naționale, prieteni goldiști, când ne aducem aminte cu plăcere și mândrie, cel puțin noi, suveraniștii, de Mihai Eminescu, deci am așezat comentariul de astăzi între două versuri ale Poetului Nostru Național, primul vers din „Ce-ți doresc eu ție, dulce Români”, al doilea din poezia numită „Glossă”. E limpede că protestul, dincolo de manipulările sau lucrurile pe care nu le cunoaște încă, ține de interesul național, bine sintetizat artistic de versurile din „Ce-ți doresc eu ție ,dulce Românie” și, da, ne dorim ca fermierii noștri să fie prosperi, să nu falimenteze, deoarece de ei depinde securitatea noastră alimentară, iar treaba absurdă și slugarnică a deservirii intereselor americano-ucrainene în agricultură trebuie să înceteze! Pentru că despre asta e vorba, chiar dacă puțini au formulat așa descrierea revoltei cetățenilor noștri contra Guvernului. La fel e și cu menținerea ca viabile a afacerilor românilor din transporturi, din taximetrie, de care depind în serie celelalte afaceri ale exportatorilor noștri, respectiv ale noastre, celor care călătorim. Păstrarea statutului strategic al României de nod maritimo-fluvial depinde, de asemenea, de viabilitatea acestor afaceri ale transportatorilor români”, scrie, pe Facebook, analistul Cozmin Guşă.

„De partea Guvernului observăm însă că doar șmecheria învechită a manipulării funcționează, dublată de tergiversare, căci, așa cum zice Eminescu, „ce e val, ca valul trece”, ca să sintetizez speranța deșarte guvernaților. Problema este că dacă această stratagemă a Guvernului va reuși, transporturile și agricultura, atenție, nu vor mai putea ieși din această spirală a decăderii programată de mulți ani de zile de către concurenții europeni ai alor noștri și implementată treptat de către guvernările noastre slugarnice, ba chiar trădătoare. În plus, dacă scapă de presiunea fermierilor și transportatorilor, Guvernul nu-și asigură liniștea, nici dacă le rezolvă problemele și nici dacă îi păcălește. Vor urma în serie multe alte proteste, iscate din nevoile evidente, dar și din tergiversarea rezolvării problemelor pentru alte categorii profesionale sau sociale. Deci, prieteni, o vom duce dintr-o revoltă în alta, iar guvernul e prea slab și România prea fragilă ca să putem rezista prea mult în acest fel.

Marchez astfel aici și contextul european, ce va fi tot unul agitat de greve, deci inspirator pentru viitorii noștri protestanți. O să tot vorbim în fiecare zi la Gold FM despre aceste lucruri. Rămâne, însă, o singură soluție viabilă pentru Marcel Ciolacu și ai săi: să facă rapid un inventar al problemelor din domeniile ce stau să dea în clocot, să găsească soluțiile posibile, apoi să anunțe rapid un calendar de discuții menite să rezolve problemele. Pentru asta trebuie să fie dispuși, însă, să înceapă să guverneze în litera și spiritul patriotismului economic, despre care Ciolacu ne-a anunțat că îl va călăuzi în activitatea sa de prim-ministru. Și aproape la fel de important, să se debaraseze rapid nu doar de consilierii să incompetenți, dar și de personaje ca Sorin Grindeanu, care au depreciat activitatea la nivelul acestui domeniu al transporturilor până la acest nivel al revoltei publice”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare