AUR: Păpuşaţi din exterior, Iohannis şi Guvernul, printr-un individ numit Fota, se pregătesc să trimită românii pe front în Ucraina prin acordul de securitate bilateral cu Kiev-ul

Partidul AUR protestează vehement împotriva încheierii unui acord de securitate bilateral cu Ucraina, tratat care se negociază în aceste zile la Davos, spune conducerea formațiunii, conform r3media.ro.

Președintele AUR, George Simion, a declarat că acest acord oferă garanții de securitate unui stat aflat „în conflict armat”.

Simion a spus că adevărații beneficiari ai cerealelor ucrainene nu sunt ucrainenii, ci „alții”.

„Se întâmplă lucruri grave.

La Davos, un anume Iulian Fota, cunoscut în statul subteran românesc, a început negocierea pentru a oferi garanții de securitate pentru Ucraina.

Protestele justificate ale fermierilor sunt o consecință a ceea ce am denunțat de doi ani, în spațiul public: cerealele și celelalte produse alimentare din Ucraina au omorât afacerile românești. Neprimirea noastră în Schengen generează mari pierderi pentru agricultorii și antreprenorii români. PNRR-ul, cu toate clauze păguboase, vine să distrugă bruma de economie pe care o mai avem.

Iulian Fota, Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis, Virgil Popescu și Sebastian Burduja sunt pur și simplu pioni ai unor interese străine de interesul național.

Faptul că îți permiți tu, secretar de stat, să oferi garanții de securitate Ucrainei, faptul că oficiali americani declară, în timpul acestor proteste, că România va rămâne principala rută de transport pentru cerealele din Ucraina…Cerealele din Ucraina, pentru că nu sunt cerealele ucrainenilor.

Proprietarii și care au de beneficiat în urma păgubirii românilor sunt alții. Nu putem să stăm impasibili și să vedem cu România oferă garanții de securitate unui stat care este în mijlocul unui conflict armat.

Cerem de urgență convocarea acestei sesiuni extraordinare și explicații pentru angajamentele pe care România și le-a luat la Forumul de la Davos”, a spus Simion.

La rândul său, președintele CNC al AUR, Claudiu Târziu, a declarat că un asemenea acord cu Ucraina înseamnă trimiterea românilor la război.

El l-a acuzat pe Iulian Fota, secretarul de stat din MAE care negociază acordul, că este folosit „pentru a trăda interesele naționale”.

„O România este pusă în situația de a oferi garanții unei țări aflate în afara NATO și în plin război. Ce înseamnă asta? Că trimitem românii la război, că implicăm România și NATO în război.

Cu acordul cui a făcut Iohannis acest pas? De ce o situație ca asta nu a fost discutată în Parlamentul României, singurul for legitim al poporului român.

Iulian Fota este fostul consilier al președintelui Băsescu, autor al unor acte de trădare națională. Acest Iulian Fota este folosit pentru a trăda interesele naționale. Pe unde a fost, cu asta s-a ocupat.

Putem să ne așteptăm la faptul că acordul încheiat între România și Ucraina va fi unul dezastruos pentru România. Cerem încheierea oricăror discuții și încetarea oricăror negocieri pe această temă.

Nu merge așa, ca într-un sat fără câini”, a adăugat Târziu.

Ulterior, într-o declarație video separată, George Simion a revenit asupra acordului cu Ucraina, afirmând că România nu are ce căuta să acorde garanții unei țării din afara NATO.

„Nu este România suverană care decide pentru sine. Este România păpușată, care este reprezentată de Klaus Iohannis și acest secretar de stat, Iulian Fota.

Iată perdelele de fum pentru tot ceea ce am spus noi de doi ani în Parlamentul României.

Nu avem ce căuta într-un război, nu avem de ce oferi garanții de securitate unei țări din afara NATO când și Casa Albă este reticentă în a mai susține Ucraina, poate din cauza corupției endemice din acea țară.

Fără garanții de securitate și drepturi pentru români: de la fermieri, la camionagii și medicii de familie”, a spus Simion.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare