Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată la Strasbourg pentru prezentarea bilanțului Președinției române a Consiliul Uniunii Europene în plenul Parlamentului European, a avut marți, o întrevedere cu președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli.

Dăncilă l-a felicitat pentru desemnarea sa în această funcție și a transmis mulțumiri Parlamentului European pentru strânsa cooperare avută pe durata mandatului Președinției române a Consiliului. Totodată, a exprimat convingerea că și în noua legislatură cooperarea interinstituțională între autoritățile de la București și Parlamentul European va continua, contribuind astfel la consolidarea proiectului european.

vot dancilaReferitor la rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European, șeful Executivului a apreciat că prezența crescută la vot și faptul că forțele pro-europene au reușit să câștige sprijinul majoritar al cetățenilor sunt semnale pozitive, care trebuie valorificate în anii următori, în sensul apropierii instituțiilor europene de cetățeni și al obținerii de rezultate cu impact direct asupra calității vieții acestora. 

Dăncilă i-a prezentat pe scurt acestuia rezultatele Președinției române a Consiliului, subliniind faptul că ele contribuie la îndeplinirea obiectivelor majore la nivel european, în linie cu noua Agendă Strategică.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare