Ciucă: Muzeul de Istorie Naturală din Iași este o cronică vie a trecutului nostru, căreia astăzi i-a fost redată strălucirea de altădată

“Muzeul de Istorie Naturală din Iași este o cronică vie a trecutului nostru, căreia astăzi i-a fost redată strălucirea de altădată. Un alt exemplu de investiție, din fonduri europene, care contribuie la păstrarea valorilor poporului român. Felicit administrația locală liberală, dar și ministerul Culturii, condus de doamna Raluca Turcan, pentru eforturile de conservare a patrimoniului nostru.
Monumentul pe care l-am vizitat astăzi este și locul unde, în ianuarie 1859, deputații din Partida Națională au hotărât candidatura lui Alexandru Ioan Cuza la domnia Moldovei. Un moment care a schimbat pe deplin cursul istoriei României și al poporului român.
Vremurile în care ne găsim astăzi cer, de asemenea, să recurgem la unitate, la dialog, la calm, la soluții, nu la scandal. E imperativ să recunoaștem tot ce am putut face dar și ce nu am reușit să facem până acum. Să vedem ce putem schimba împreună pentru ca România să fie țara în care românii să își dorească să trăiască sau să se întoarcă.
Administrațiile liberale locale și județene au arătat că Iașiul este un loc în care, cu fonduri europene, au reușit să pună la loc de cinste atât istoria și cultura, cât și investițiile în infrastructură. Ambele sunt esențiale în conservarea patrimoniului identitar și în construcția unui viitor prosper, unde modernitatea e împletită armonios cu respectul pentru tradiție.
Să ne ajute Dumnezeu ca România să rămână unită și stabilă și în continuare! Și să nu uităm să fim mândri de ceea ce suntem, români!”, spune președintele Senatului, președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare