Cozmin Guşă: Lista de „paradeală” a lui Iohannis cuprinde numele a zece „baroni” pesedişti şi 5 liberali; comasarea alegerilor aduce AUR-ul şi mai mult în avantaj, dar Iohannis execută ordinul primit de la Bruxelles

Analistul politic Cozmin Guşă a prezentat, pe solidnews.ro, cele mai importante cinci ştiri ale actualităţii politice interne comentate pe scurt.

„1. De ce nu-l vrea Soros pe Simion în Moldova
În timpul președinției rusofilului Igor Dodon s-a decis interdicția pentru George Simion de a intra în Moldova, iar motivul, chiar expus public, a fost faptul că liderul AUR e unionist și militează pentru proiectul ”RO + MD = RO”. Același motiv stă și la baza hotărârii regimului sorosist al Maiei Sandu de a prelungi interdicția pentru Simion, deoarece unionismul trebuie minimizat printre români și moldoveni, țara soră a noastră devenind între timp jucăria geopolitică a lui Soros, ce poate fi grav perturbată dacă apare pe acolo un suveranist ca Simion, ce să le explice moldovenilor cât de ușor le-ar fi să trăiască mai bine prin simpla unire cu România. Și Marcel Ciolacu știe asta, dar a făcut declarația absurdă că va cere informații infamante despre Simion la Kiev și Chișinău doar pentru ca să arate public că el respectă strategia sorosistă. George Flutur nu știe acest lucru și vrea să demonstreze azi printr-un miting că moldovenii nu-i vor pe Simion și AUR, e clar însă că va reuși contrariul.

2. Complotul contra lui Ciolacu se fâsâie prin expunerea făptașilor
Vasile Dîncu, lider al PSD Cluj, ajuns acolo recent din postura de membru al PSD Bistrița-Năsăud, a fost nominalizat vineri seara de către PSD Timiș ca să capete un loc eligibil pe lista de europarlamentare. Treaba pare ciudată, chiar aberantă, și s-a ajuns aici după ce acum o săptămână Dîncu îi comandase unui jurnalist de la Cluj (Octavian Iacob) o știre ce să consemneze că el va deveni europarlamentar. Ciolacu și-a râs în barbă, comunicându-le apropiaților că așa-ceva nu se va întâmpla și, ca să-l ridiculizeze pe Dîncu, i-a permis lui Simonis, ce conduce PSD Timiș prin procură de la Grindeanu, să emită decizia de susținere șchioapă a profesorului clujean, ce e și președinte al Consiliului Național al PSD, dar a intrat în dizgrație după ce a fost demis de la MAPN, în urma depistării conlucrării sale cu Coldea pentru negocierea de contracte de înzestrare pentru armata română. Astfel Ciolacu a reușit și să înăbușe deocamdată complotul ce se cocea contra lui, ce-a devenit vizibil odată cu comunicatul absurd emis de PSD contra Realitatea Plus, respectiv prin ieșirile la rampă ale Gabrielei Firea, ce dădea astfel semnalul public de răscoală, deci complotul a fost invalidat prin expunerea publică a făptașilor.

3. Comasarea se împotmolește, au realizat că AUR-ul iese în avantaj
Comasarea europarlamentarelor cu localele a fost gândită pentru salvarea PNL de la un dezastru electoral anunțat, Iohannis fiind cel ce l-a forțat pe Ciolacu să opereze în această direcție, șeful de la Cotroceni fiind atât de disperat încât l-a pus pe Rareș Bogdan să slobozească aberația că prin comasare se va ocoli impozitarea pensiilor. Numai că, după ce și-au făcut mai bine calculele, PSD și PNL au sesizat că AUR va ieși întărit prin comasare, scorul său politic la europarlamentare nu va fi afectat, iar în plus, listele de consilieri locali și județeni ale lui Simion vor fi și mai votate de către cetățenii ce-și vor manifesta astfel revolta asupra guvernării. Așadar, PSD a pus piciorul pe frână referitor la comasare, dar Iohannis nu vrea să cedeze deocamdată și face presiuni pentru comasare, și pentru că așa i-a zis lui Bruxelles-ul c-ar putea domoli valul suveranist.

4. Lista de ”paradeală” a lui Iohannis cuprinde 15 nume din PSD și PNL
Am explicat că Iohannis este cel ce-a declanșat asaltul contra baronilor liberali și pesediști, face acest lucru abia acum pentru că nu mai poate fi suspendat în ultimul an de mandat, dar și din dorința de a-și amenaja favorabil structura de putere din PNL, respectiv pentru a slăbi PSD-ul, vrând să-l aducă la un scor electoral mai apropiat de al liberalilor. A început cu baronul Dumitrescu de la Prahova pentru ca să-și credibilizeze demersul, dar și pentru că faptele de corupție ale acestuia sunt chiar mai mari decât cele pe care le-am aflat, s-au și documentat într-un cerc larg, și trebuia extras din sistem. Operațiunea se pregătește de ceva vreme, iar Dumitrescu aflând și nemaiavând porțile deschise la SRI-ul ce s-a încapsulat și-n ce-l privește pe el, s-a aruncat disperat în brațele vechiului său protector, Florian Coldea, treabă ce i-a grăbit sfârșitul politic. Lista de ”paradeală” (termen kovesist) a lui Iohannis cuprinde deocamdată vreo 15 nume de baroni, 10 pesediști și 5 liberali, și este cunoscută doar de ”garda pretoriană” pe care a format-o generalul Pahonțu pentru apărarea și deservirea lui Iohannis, liderii Ciolacu și Ciucă fiind excluși de la informare și decizie.

5. Trump nu poate fi oprit, deci ne așteptăm la orori în SUA
În SUA se așteaptă alegerile primare ale republicanilor din Carolina de Sud, statul pe care l-a guvernat Nikki Haley, contracandidata lui Trump, stat în care ieri Biden ar fi câștigat pentru democrați, într-un simulacru de competiție cu doi anonimi, un senator din Minnesota și o scriitoare de cărți de dezvoltare personală. Indiferent dacă pierde sau câștigă în Carolina de Sud, Trump e dat ca favorit net în toate statele ce urmează să aleagă luna viitoare la ”Super Tuesday”, e limpede că s-a creat un val electoral republican pro Trump ce-l va impune ca și candidat victorios. Obama, cel care conduce de facto la democrați, știind că Biden nu mai poate câștiga, dar și că eventuala sa înlocuire cu Michelle Obama nu mai este de folos în confruntarea cu Trump, ci doar cu Haley, caută disperat, alături de Deep State, soluții pentru scoaterea din cursă (sau din viață) a candidatului republican, dar pe masa strategilor se discută inclusiv de amânarea alegerilor prezidențiale prin invocarea unui motiv solid și dramatic, ce-ar putea fi chiar un război mondial, sau respectiv mai multe războaie regionale prin lume, ce-ar necesita stoparea procesului electoral”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare