Laura Vicol, la deschiderea ediției IX a Simulării Parlamentului României (simPRO): Eficiența în politică și în guvernare nu provine din rigiditate, ci din flexibilitate, din abilitatea de a adapta și ajusta decizii

Deputata Laura Vicol, președinte al comisiei juridice, a afirmat, la deschiderea ediției IX a Simulării Parlamentului României (simPRO), că eficiența în politică și în guvernare nu provine din rigiditate, ci din flexibilitate, din abilitatea de a adapta și ajusta decizii.
  • ”Am participat astăzi la deschiderea ediției IX a Simulării Parlamentului României (simPRO), eveniment organizat de Societatea Studenților Universității București, Asociația Convențională a Avocaților, Liga Avocaților din România și Societatea Europeană pentru Justiție, cu sprijinul Camerei Deputaților.

Le-am transmis tinerilor participanți să profite la maxim de această experiență, având ocazia să cunoască elementele de detaliu care țin de procesul legislativ și viața parlamentară.

Procesul legislativ, la fel ca orice proces democratic, este fundamentat pe dialog, pe capacitatea de a asculta și de a înțelege perspective diferite, pe capacitatea de a accepta compromisuri. Sau ar trebui să fie. În rolul de legiuitori, fie și pentru câteva zile, sper ca tinerii participanți să își confirme că esența democrației nu stă în a avea întotdeauna dreptate, ci în a găsi soluțiile corecte.

Eficiența în politică și în guvernare nu provine din rigiditate, ci din flexibilitate, din abilitatea de a adapta și ajusta decizii în funcție de nevoile și aspirațiile societății.

Nu în ultimul rând, i-am îndemnat pe toți participanții să nu se teamă să își asume rolul de lideri ai viitorului. Democrația are nevoie de voci noi, de idei proaspete și de oameni dedicați”, spune Laura Vicol.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare