Piaţa Universităţii: Klaus Iohannis, prezent la lansarea de către PNL a campaniei de strângere de semnături pentru el

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat sâmbătă, în Piaţa Universităţii la campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale. Campania a fost lansată de Partidul Naţional Liberal. El nu a pierdut prilejul să atace PSD şi să invoce posibilitatea unor alegeri anticipate.

„Împreună trebuie să reconfigurăm statul român. PSD a adus România aproape de eşec. Şi este clar, aşa nu se mai poate, trebuie să reconstruim aproape tot. Sunt dispus, ştiu cum trebuie să facem, şi sunt convins că dupa alegerile parlamentare – fie ele la termen sau poate chiar anticipate – voi coagula o echipa puternică din PNL, din alte partide de opozţie cu care să începem să facem România normală, să facem România bine”, a declarat Iohannis.

El s-a arătat optimist în privința strângerii numărului de semnături necesar pentru participarea la prezidențiale și crede că PNL va aduna cel puțin numărul de susținători de la alegerile din 2014.

Sunt foarte bucuros că începem cu dreptul această acţiune, sper să vină cât mai multi români şi să semneze pentru candidatura mea. Am nevoie de acest semnal din partea românilor. Eu vreau să continuăm împreună”, a adăugat preşedintele.

El a vorbit apoi despre mitingul de anul trecut, din Piaţa Victoriei.

„Astăzi este 10 august, anul trecut această zi a început foarte frumos, românii au venit să demonstreze paşnic după aceea am inrat într-una din marile tragedii post decembriste. Guvernul PSD-ist şi-a atacat proprii cetăţeni cu bâte şi gaze lacrimogene, români care au demonstrat paşnic au fost atacţi de Guvernul României. Eu nu doresc să se mai întâmple aşa ceva, niciodată. Este clar – evenimentele de anul trecut din 10 august trebuie elucidate, trebuie să vedem cine a dat comanda politică pentru aşa ceva”, a spus Iohannis care şi-a exprimat speranţa ca la acest miting Guvernul să se abţină de la acţuni de forţă şi doar să păstreze ordinea.

La startul campaniei de strângere de semnături pentru prezidențiale au fost prezenţi președintele PNL, Ludovic Orban și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Klaus Iohannis și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale din toamnă, săptămâna trecută, la Consiliul Național PNL, care a avut loc la Romexpo.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare