Daniel Florea, fost șef de la biroul de contrainformații SRI Prahova, conform unor surse politice, este candidatul AUR la primăria Ploiești, din județul Prahova.
Conform acelorași surse, Florea lucrează de ceva timp la organizarea politică a AUR la nivelul județului, fiind susținut de George Simion, președintele AUR, cel care-l susține candidat pe Florea la Ploiești.Anunțul oficial o să fie făcut în câteva zile.
Reamintim că Florea este cel care a acuzat de mai multe ori lipsa de implicare a Comisiei de Control a SRI, în legătură cu mai multe sesizări legate de acuzele la adresa lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI.
Acesta l-a acuzat direct pe Coldea că minte în legătură cu faptul că nu îl cunoaște pe procurorul Mircea Negulescu.
Într-o intervenție la Realitatea Plus, Florea a spus că: ”Nu cred că vreodată o să fie cineva în această comisie care o să dorească să aducă lumină asupra subiectelor de acest gen”, a mai spus fostul ofițer SRI.
Câteva date despre candidatul la primăria Ploiești – Daniel Florea
Daniel Florea s-a născut în anul 1974 iar în perioada 01.10.2002-14.07.2014 a fost ofițer operativ al Serviciului Român de Informații.
În perioada 01.01.2010-08.03.2014 a ocupat, urmare unui concurs intern,poziția de șef birou securitate internă în cadrul Serviciului de Informații.
În această poziție Florea avea în subordine angajații serviciului din cinci județe – Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman și Giurgiu.
Verifica personalul, probitatea profesională, le acordam avize de securitate (acces la informații clasificate NATO și naționale), verificam persoanele din afara instituției care derulau contracte comerciale cu Serviciul Român de Informații.
Și în această perioadă a desfășurat activități de culegere de informații specifice profilului securitate internă, ocupându-mă atât de cadrele serviciului, angajate pe diferite poziții (de la primul, la ultimul eșalon al unităților aferente celor cinci județe), cât și de potențiali adversari ai serviciului. A avut obiective din zona justiției, administrației publice centrale și județene.
- În perioada 01.10.2002-31.12.2009 a fost ofițer de execuție, având sarcini specifice serviciilor de informații – culegere de informații din mediul on-lineși medii țintă pe profil antiterorist, justiție, administrație publică locală, a desfășurat investigații informative despre persoane de interes pe profilele de activitate enumerate, a efectuat constant analizele informațiilor culese, dar și procesarea lor către beneficiarii legali. A recrutat surse umane de informații din mediile amintite.
În perioada 14.07.1997-30.09.2002 a lucrat ca ofițer de decizie în cadrul Oficiului Național pentru Refugiați, din cadrul Ministerului de Interne, acutalul Oficiul Român de Imigrări.
Aici desfășura interviuri cu solicitanții statului de refugiat, ulterior întocmind deciziile privind acordarea statului de refugiat sau pe cele de respingere a acestui statut. Deciziile privind statul de refugiat puteau fi atacate în instanța de contencios administrativ, ele fiind similare, ca și conținut și formă de prezentare, unor hotărâri judecătorești sau ordonanțe ale procurorilor, deoarece prezentam situația în fapt și încadrarea în drept.
Florea, despre activitatea sa după SRI:
Începând din 16.12.2022 am revenit în poziția de șef birou Evidența Persoanelor la Poliția Locală Ploiești.
Anterior, din 01.01.2019, am fost ales să fac parte din boardul unei organizații sindicale naționale, devenind președinte executiv la Sindicatul Național Pro Lex, cu sediul în București, unde aveam membri din poliția națională, poliția locală, funcționari publici și angajați din primării.
Din 29.04.2021 am devenit membru în comitetul director al sindicatului.
În perioada aprilie 2019-16.12.2022 am fost membru al Comisiei de administrație publică și ordine publică din cadrul Consiliului Economic și Social de pe lângă Guvernul României. Între aprilie 2021 și septembrie 2022 am fost președintele comisiei. Consiliul Economic şi Social este instituţiepublică de interes naţional, tripartită, autonomă, constituită în scopul realizăriidialogului tripartit la nivel naţional dintre organizaţiile patronale, organizaţiilesindicale şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale ai societăţii civile, fiind un organism consultativ al Parlamentului şi al Guvernului României în domeniile de specialitate stabilite prin prezenta lege.Aici am reprezentat, pentru o perioadă de aproximativ doi ani, și SindicatulNațional al grefierilor, care făcea parte din confederația sindicală la care sindicatul meu era afiliat.
La sindicat am conceput acțiuni în justiție pentru diferite probleme specifice activității sindicale (acțiuni disciplinare, apărări pentru cei care au fost sancționați disciplinar, reorganizări de instituții, eliberări din funcții abuzive, acțiuni de anulare a hoărârilor consiliilor locale, desemnam membri, a căror probitate morală și profesională îi recomanda, în diferite comisii înființate la nivelul organizațiilor/instituțiilor în care activau, am participat alături de avocații sindicatului la procesele fizice din instanță etc.).
Din septembrie 2014 până la 31.12.2018 am fost șef de birou Evidența Persoanelor la Poliția Locală Ploiești, unde îndeplineam, și îndeplinesc,verificări de persoane (acte de identitate, verificări persoane, verificări de domicilii, reședinte, cărți de imobil) conform legislației specifice, dar și la solicitarea altor instituții, inclusiv pentru instanțele de judecată.
În 2015 am fost ales lider de sindicat al grupei Pro Lex Poliția Locală Ploiești datorită pregătirii profesionale (jurist) și a celor morale.