Dezbaterea Legii recursului compensatoriu, amânată din nou

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a fost convocată, de urgenţă, la solicitarea Opoziţiei, pentru a dezbate Legea recursului compensatoriu. Miercuri, comisia a amânat însă pentru a doua oară, la solicitarea PSD, această dezbatere.

Decizia vine în contextul în care sesiunea extraordinară a fost convocată, la cererea Opoziţiei, pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu, a proiectului privind amnistie şi graţiere şi a OUG 114.

Aproximativ 20.000 de deţinuţi au fost eliberaţi în perioada 2017-2019 în baza recursului compensatoriu, potrivit unor date transmise de ANP către Ministerul Justiţiei. Dintre aceştia, 191 erau condamnaţi de trafic de minori, 566 pentru viol şi 73 deţinuţi erau condamnaţi pentru omor calificat.

Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017. În baza acestei legi deţinuţii încarceraţi  în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare