Natalia Intotero: Am început demersurile oficiale pentru deblocarea Programului FIV!

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, anunță că au început demersurile oficiale pentru deblocarea Programului FIV!
  • ”În apropiere de Ziua Internațională a Familiei avem vești minunate! Am început demersurile oficiale pentru 𝐝𝐞𝐛𝐥𝐨𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐅𝐈𝐕! Astăzi am deschis procesul de transparență decizională a Proiectului de Hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii.

Potrivit actului normativ, vom asigura și în acest an câte 𝟭𝟱.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶 pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro, finanțarea urmând să fie asigurată din fondul de rezervă al Guvernului.

Documentația poate fi consultată pe pagina de internet sau la sediul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare privind actul normativ supus consultării publice se pot depune până la data de 20.05.2024. Îi rog pe cei interesați sa consulte documentația din linkul de mai jos: https://mfamilie.gov.ro/1/proiecte-de-acte-normative-2/

Le mulțumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și domnului Marcel-Ioan Boloș, ministrul Finanțelor, pentru sprijinul acordat continuării acestui program și în anul 2024. De asemenea, mulțumesc comunității Declic și Asociației SOS Infertilitatea pentru acțiunile lor de susținere”, anunță Intotero.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare