Cozmin Guşă: Sondajele aruncate pe piaţă, făcute special pentru a-i determina pe români să stea acasă în ziua votului, pe principiul că „oricum jocurile sunt făcute”

„Românii sunt nervoși pentru că nu mai pricep nimic din sondajele de opinie. Ei nu mai înțeleg cum apar mereu cifre net diferite despre scorul candidaților, uneori chiar în cursul aceleiași zile, și oricum nu se poate argumenta cum de niște oameni politici atât de blamabili, ca cei ce guvernează azi, mai apar în sondaje cu cifre pozitive. E limpede că o asemenea strategie de manipulare va avea ca rezultat descurajarea candidaților fără notorietate, unii chiar valoroși, respectiv a susținătorilor lor, deoarece mass media își justifică astfel decizia de ignorare a lor, având ca bază exact sondajele de opinie false despre care vorbeam. Adică, cu alte cuvinte, facem campanie electorală, facem și alegeri, dar va câștiga tot cine trebuie. Nici nu mai e cazul să mă repet, dar o fac și vă mai explic încă o dată că totul se reduce la bani și putere. Institutele de sondare sunt alocate demult partidelor politice mari și, alături de o mare parte a presei, prestează doar conform comenzilor supra-plătite”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă, candidat independent la Preşedinţia României.

„Campionul încasărilor pentru ziua de ieri a fost Avangarde, de unde am aflat că deja Gabi Firea e pe primul loc în București, înaintea lui Nicușor, dar, și mai gogonat, că la Sectorul 1 îl avem lider pe liberalul Tuță, iar adevăratul challenger al lui Clotilde, fostul primar Dan Tudorache, victimă ritualică a Statului Paralel și a Ambasadei SUA, ar avea, fiți atenți, doar 4% susținere în sector. În plus, RTV a inventat despre Tudorache că ar fi binefăcătorul mascat al lui Clotilde, cea care l-a nenorocit, iar pe Tudorache, căruia nu i s-a permis dreptul la replică, l-au lăsat în consecință nervii și amenință cu proces la tribunal contra televiziunii RTV. Uite așa se anunță următoarea etapă de campanie. După manipulare și cenzură vom ajunge la urlete și injurii. Deja le-am sesizat în ultimele două zile la câteva televiziuni. Ele se vor înteți mult de acum înainte.

Legat de asta, aseară s-a developat pentru public și grobianul Piedone, căruia Anca Alexandrescu i-a acordat drept la replică în emisiune, dar, în loc de drept la replică, s-a trezit cu jigniri și minciuni emise pe bandă rulantă de către Piedone. A lipsit vreun râgâit ritualic din partea pachidermului candidat; era posibil, având în vedere ora și bănuiala de ghiftuială. În jur de 1 iunie, când pe mulți îi vor lăsa nervii de tot, vom avea parte de dezvăluiri sau scorneli infamante. Pariez, așadar, că, în loc de dezbateri, vom avea un concurs de chiloțăreală, extrem de nimerit pentru niște alegeri ce au fost fraudate încă din faza de organizare. Scopul clar, prieteni, e legat de convingerea încă o dată a românilor de treabă că votul ar fi inutil, să-și accepte soarta mizeră deci și mai bine să stea acasă. Cât despre concursul de chiloțăreală, e limpede că va fi câștigat de către candidatul-pachiderm, bine ales de către Statul Paralel exact în acest scop”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare