Un comandant al Hezbollah, ucis de o lovitură israeliană

O lovitură israeliană a ucis marţi seară un comandant al Hezbollah în regiunea Tyr din sudul Libanului, a revendicat miercuri armata israeliană, transmite AFP, scrie Agerpres.

‘Un aparat al forţelor aeriene israeliene l-a lovit şi eliminat’ pe Hussein Makki, a comunicat armata pe reţeaua socială Telegram, postând imagini aeriene cu explozia unei maşini.

Makki era un comandant al Hezbollah în sudul Libanului, ‘responsabil de pregătirea şi executarea a numeroase atacuri teroriste împotriva civililor şi a teritoriului Israelului’, a adăugat comunicatul.

Anterior, Hezbollah a anunţat că Hussein Makki, în vârstă de 55 de ani, ‘a murit ca martir pe şoseaua Ierusalimului’, iar agenţia de presă libaneză ANI a transmis că o dronă israeliană a lovit ‘o maşină pe şoseaua principală dintre Tyr şi Al-Hush’, făcând ‘doi martiri’.

Puţin mai devreme, armata israeliană a anunţat că un civil israelian a fost ucis şi cinci soldaţi au fost răniţi în nordul Israelului de o rachetă trasă din Liban.

‘Pe parcursul zilei noi am atacat zeci de ţinte ale Hezbollah în sudul Libanului’, a adăugat armata.

Atacurile întreprinse în ultimele şapte luni de o parte şi de alta a frontierei libanezo-israeliene s-au soldat cu cel puţin 413 morţi în Liban, majoritatea dintre ei luptători ai Hezbollah, dar şi 79 de civili, potrivit unui bilanţ alcătuit de AFP.

De partea israeliană a murit cel puţin 14 soldaţi şi 10 civili.

Din cauza violenţelor, zeci de mii de civili au fost strămutaţi de cele două părţi ale frontierei.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare