Cozmin Guşă: Într-o ţară distrusă, aflată în plin război, cu mii de familii îndoliate, Blinken şi Kuleba s-au ghiftuit într-un restaurant din Kiev, iar americanul a dat şi o reprezentaţie la chitară pe scena unui club de noapte

„Din editorialul și expunerea lui Petru Romoșan de zilele trecute, ați aflat că Ucraina funcționează deja ca o dictatură unică, una în care nici nu se mai organizează alegeri, mandatul de președinte al lui Zelenski expirând peste fix 5 zile din acest moment. Nu există posibilități legale prin care să se ofere legitimitate internă și internațională regimului de la Kiev, și atunci a fost trimis acolo marți, alaltăieri, Antony Blinken, șeful diplomației SUA, să găsească soluții pentru această situație unică și disperată din țara vecinilor noștri. Ce credeți, însă, că a făcut americanul nostru? A convocat cumva juriștii patriei sau Parlamentul ucrainean ca să caute o ieșire cât de cât legitimă? Nuuu! Blinken a decretat pur și simplu că pentru SUA merge și așa, că ei, americanii, recunosc în continuare acest regim de putere, că nu se pot organiza alegeri pe motiv de război”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă, candidat independent la Preşedinţia României.

„Vă imaginați ce dezastru va genera acest lucru în continuare în plan intern, cu contestări și revolte pe străzile Ucrainei, dar mai ales în plan extern, unde lui Zelenski sau oricărui oficial ucrainean, cu orice se vor întâlni, li se va spune că nu se poate semna și decide nimic oficial. De ce? Pentru că e clar că va putea fi contestat ulterior de puterile politice ce vor urma după război. Adică cum să mai angajezi răspundere și banii altui stat în relația cu Ucraina? Va fi, practic, imposibil din punct de vedere juridic și al legislației din țările cu care Ucraina vrea să intre în contact.

Ei bine, zice Blinken că alegeri nu se pot face, dar același Blinken, subalternul lui Biden, a putut foarte bine petrece cu foc într-un bar de noapte din Kiev. Americanul ăsta s-a dus cu prim-ministrul Ucrainei, cu Kuleba, și s-au lăudat, inițial în fața presei, că încearcă toate felurile de mâncare și băutură ucrainene, întinse în fața lor, apoi nu i-a ajuns asta. S-a suit pe scena barului de noapte și nu, nu a ținut vreun discurs de liniștire a populației, ci a cântat la chitară în fața mulțimii, a performat artistic. Să știți că nu e minciună, prieteni goldiști. Chiar așa s-a întâmplat, chiar dacă vă vine greu să credeți, și consultați presa mondială sau cea națională care e plină de astfel de imagini. Până acum noi eram mirați cum de America mai funcționează cu un președinte evident bolnav mental, așa cum e Biden, dar acum vedem că și șeful diplomației SUA, acest Blinken, nu e cu toți boii acasă. Te duci tu în vizită la un popor distrus, cu viitorul incert, cu sute de mii de morți și alții ce urmează la orizont, popor ce așteaptă soluții pentru viețile cetățenilor lor, iar tu atâta ai de făcut: să înfuleci și să cânți la chitară. Antony Blinken este, așadar, „Omul Negru” al zilei la Gold FM. A batjocorit democrația în Ucraina, e clar că va merge această schemă de batjocorire și la alții, inclusiv la noi, la români, apoi i-a batjocorit, ca să folosesc tot termenul ăsta, și pe ucraineni de pe scena unui club de noapte”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare