„Ciucă le-a spus liberalilor că el, un urmaş al Brătienilor, urmăreşte Las Fierbinţi a doua oară, Ciolacu e într-un coșmar, prins între partid, guvern şi proteste promite oricât oricui doar ca să scape dintr-un vis urât, Simion e într-o reverie cu voievozi, a plecat în turneu prin țară cu Ștefan, Vlad, Mircea și Mihai, noii lui prieteni (imaginari), iar de cei trei somnambuli, Drulă, Orban şi Tomac, efectiv nu se mai știe nimic de la începutul campaniei”, scrie jurnalistul Ionuţ Cristache

„S-a încheiat prima săptămână de campanie electorală…Așa începe și, la fel de bine, așa s-ar putea termina acest editorial. Pentru că nimic notabil nu s-a petrecut în această primă săptămână de campanie. Pare că tot ce a fost de zis s-a zis deja. De făcut la fel. Toate gloanțele s-au tras în precampanie. Odată cu dezbrăcarea orașelor de afișe ni s-a arătat, din plin, și goliciunea partidelor. În lipsa pozelor au rămas puține idei și mai puține proiecte. Pur și simplu pare că n-au chef. Până și elanul propagandistic pare că și l-au pierdut. Nu se mai înghesuie nici măcar să ne arate, să ne promită. Ce ne-am săturat noi de ei, dar și ei de noi!”, scrie, pe site-ul canal33.ro, jurnalistul Ionuţ Cristache.

„Câteva transmisiuni politice anemice (contracost), câteva discursuri sforăitoare, pe ici pe colo, mici intervenții televizate și cam atât. Mai că ne ia somnul. Pare, mai degrabă, că s-au comasat ca să nu doarmă singuri. Să doarmă îmbrățișați. O comasare și pentru liniștea noastră. Ce atâtea griji, ce atâtea dezbateri? Și, în definitiv, ce ar mai fi de vorbit, de aflat, de dezbătut? După atâta timp, și vânatul și vânătorul știu deja deznodământul. Și totuși, cei care n-au adormit încă se pot întreba, despre ce sunt aceste alegeri? Ratăm din nou o șansă? Șansa de a vorbi despre Europa, despre schimbare, despre vecinătate, despre dezvoltare, despre rolul nostru în ecuația asta mare? Ne-am izolat din nou în teme mici! Nu trăiți cu impresia că absentăm din nou la un examen important?

Nici măcar despre noi nu suntem capabili să vorbim. Dezbaterea despre locale a luat forma unui spectacol pentru activul de partid. Fiecare se scălămbăie în bula lui ideologică. Fiecare cu circul lui, cu scena lui, cu actul lui, cu publicul lui, cu bufonii lui! Candidații se feresc unii de alții. Nu vor să se întâlnească, nu vor să dezbată. Refuză tot! Nici măcar să se huiduie nu au energie. Ai spune că există câte un mandat pentru fiecare. Îmi lasă impresia că indiferent de vot, ei cu toții câștigă.

Și pe fondul acesta de somnolență, toată lumea visează la altceva. Ciucă, la prezidențiale. Pare că a câștigat deja bătălia localelor și a europarlamentarelor! Face deja planuri pentru Cotroceni. A luat cu asalt organizațiile, rostește discursuri, cu legendara-i stângăcie și exersează în băi de mulțime liberale, plonjeul final, din toamnă. De exemplu, săptămâna aceasta, misiunea l-a purtat în Ialomița. Generalul a vorbit despre… Fierbinți. Las Fierbinți! În culmea discursului le-a spus urmașilor lui Brătianu că e deja la a doua vizionare a serialului. Se uită pentru aprofundare. Le-a dat asigurări că din a doua a înțeles despre ce este vorba.

Ciolacu e într-un coșmar. Prins între partid și guvern. Și proteste. Copleșit de situație abia dacă-și mai stăpânește emoțiile. Prezent la Constanța, la o acțiune electorală, a încurcat audiența, cu instanța. Ăsta da vis negru! Strâns cu ușa de realitățile economice și de nemulțumiri, plusează cu creșterea economică și cu mari proiecte de infrastructură! Doar să mai avem puțină răbdare. Și dă bani oricui cere în speranța că se va termin odată visul urât. Mai vorbim după alegeri despre nota de plată. După cele din toamnă!

Simion e într-o reverie cu voievozi. A plecat în turneu prin țară cu Ștefan, Vlad, Mircea și Mihai! Noii lui prieteni (imaginari).

De cei trei somnambuli, Drula, Orban și Tomac, efectiv nu se mai știe nimic de la începutul campaniei.

Și peste toți, Iohannis! Proaspăt întors din vacanța din SUA a plecat într-un mic concediu de odihnă, la Sibiu. N-a stabilit încă o dată pentru CSAT. Nu e important. Și SUA și Ucraina pot aștepta. Un adevărat Patriot!

Așadar, România pare că și-a atârnat de ușă semnul „Nu deranjați!” și ne-am băgat cu toții la somn. Las’ că ne trezim noi pe 9. După vot! Nemulțumiți de cum au votat alții! Până atunci…

S-a încheiat prima săptămână de campanie electorală!”, scrie Cristache.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare