Senatorul Diana Şoşoacă, mesaj către ONU: Nu murdăriţi Serbia ortodoxă, doar pentru ca acestă ţară să se supună Occidentului colectiv şi să o aliniaţi comandamentelor globaliste; colonialismul vestic trebuie să înceteze

„Având în vedere propunerea de rezoluţie a Adunării Generale a ONU privind comemorarea aşa numitului ”genocid” de la Srebrenița, Serbia, din 1995, pus în cârca nevinovatei națiuni sârbe, după 29 de ani de la săvârșirea conflictului armat provocat de NATO și USA, solicitare unică în istorie după atâta timp, în calitate de Senator al României şi de Preşedinte al Partidului S.O.S. România, vă transmit că încercarea unor state de a vota o rezoluţie pe 23 mai 2024 împotriva Serbiei reprezintă un atac nejustificat, injust și incalificabil împotriva istoriei şi suveranităţii acestui stat, precum şi o încercare murdară de şantaj împotriva Belgradului pentru ca Serbia să se supună hegemoniei Vestului colectiv și să își trădeze națiunea și suveranitatea statală”, arată, într-o Scrisoare deschisă publicată pe Facebook şi adresată conducerii ONU, senatorul Diana Şoşoacă.

„Culmea este că această rezoluţie este sponsorizată, alături de Ruanda, tocmai de Germania care a uitat de genocidul și holocaustul pe care le-a provocat în al doilea război mondial, iar acum s-a trezit în postura de procuror universal.

De fapt nu este vorba de nici un genocid la Srebreniţa, ci doar de modalitatea Vestului colectiv de a inventa vinovăţii pe baza cărora să colonizeze alte state, prin crearea de exemple, practică devenită deja uzuală şi pe baza căreia Serbia este acum atacată în modul cel mai pervers, după ce i s-a luat Kosovo prin forța și atacurile vestului european și american.

Ce urmăresc cei care vor să acuze Serbia pe baza unor vinovății închipuite? În primul rând să o îngenuncheze și să o oblige să se alinieze la comandamentele globaliste. În al doilea rând, să îi degradeze calitatea de stat suveran, până la pierderea și cedarea suveranității, și să o denigreze punând-o la stâlpul infamiei, pentru ca Serbia să servească drept exemplu de pedeapsă şi ca indicator pentru alte state care ar mai vrea să își afirme independența și o politică națională și internațională proprie, astfel descurajându-le și obligându-le la sclavagism modern și contemporan, plus pierderea stimei de sine a unui popor prin îngenuncherea acestuia, ceea ce noi, statele ex-comuniste din Europa Centrală și de Est, nu vom accepta niciodată.

Prin această rezoluţie nu puneţi în pericol doar Serbia şi pacea din regiune, ci şi celelalte ţări care vor putea oricând să fie acuzate de vinovății imaginare atunci când Vestul colectiv va dori să se răzbune sau să îngenuncheze alt stat și alte națiuni.

Dacă această rezoluție va fi adoptată, ceea ce vă sfătuiesc să nu îndrăzniți, prin votul dat de statele Dvs. în Adunarea Generală a ONU, doar veţi spori conflictul şi veţi transforma adoptarea de rezoluţii într-o armă folosită de statele puternice împotriva statelor pe care vor să le subjuge. Această rezoluţie este un exemplu clasic de imperialism vestic, de lecţii date altora, deşi nu le-a cerut nimeni şi care se bazează pe minciuni, mai ales că vine după 29 de ani de la evenimente, ceea ce denotă trafic de influență al statelor puternice, încălcarea tratatelor internaționale și subminarea ordinii de drept internaționale pe care ONU ar trebui să o protejeze, nu să o distrugă. Mă întreb retoric, deși ar trebui să răspundeți, de ce nu adoptați o Rezoluție împotriva Statului Israel pentru genocidul produs în Palestina? Asta ar trebui să faceți la data de 23 mai 2024.

Vă propun, în schimb, pentru a respecta adevărul istoric, să votaţi o rezoluţie despre faptele de genocid făcute de Vest în atâtea ocazii, începând de la imperiile sale coloniale, ca să ne referim doar la perioada ultimelor secole, şi până la recentele invazii în diferite state, acolo unde Vestul are interese. Poate nu ar strica să condamnați Imperiul austro-ungar pentru genocidul săvârșit în Ardeal!

Singurii vinovaţi de genocid în Serbia sunt NATO şi Statele Unite ale Americii, care, ca și în Kosovo, perpetuează o logică a conflictului pe tot mapamondul ca armă de expansiune şi cucerire.

Aş vrea să vă invit ca fiecare ţară care intenţiona să sprijine această rezoluţie să se uite în propria istorie să vadă dacă nu cumva ar trebui să îşi vadă bârna din ochii proprii înainte să se împiedice de paiul din ochiul altora, începând chiar cu Germania care atât de uşor aruncă acuzaţii atât de grave precum cea de genocid, deşi istoria sa recentă ar trebui să o determine la mai multă smerenie și tăcere.

Lăsaţi Serbia în pace! Lăsaţi poporul sârb să îşi construiască propriul destin şi nu mai aruncaţi atât de uşor vina pe alţii. Iar cei care susţin această rezoluţie să facă bine să se uite în propria lor ogradă! Și vă anunț că noi, românii, nu vom sta deoparte și nu ne vom părăsi frații sârbi în încercarea unor state de subminare a suveranității noastre naționale. Vă sfătuim să nu provocați Balcanii să își apere suveranitatea și independența statelor noastre! Este de ajuns! S-a terminat! Până aici! Respectați-ne! Suntem state suverane şi independente şi vă spunem răspicat: Pe aici nu se trece!

Senator Avocat Diana Iovanovici-Șoșoacă

Președintele Partidului S.O.S. România”, scrie senatorul Diana Şoşoacă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare