Primăria Sectorului 5: Proiectul de modernizare și revitalizare a Pieței de Flori George Coșbuc, blocat de către Primăria Municipiului București

Primăria Sectorului 5 afirmă că Proiectul de modernizare și revitalizare a Pieței de Flori George Coșbuc a fost blocat de către Primăria Municipiului București
  • 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐌𝐎𝐃𝐄𝐑𝐍𝐈𝐙𝐀𝐑𝐄 𝐒̗𝐈 𝐑𝐄𝐕𝐈𝐓𝐀𝐋𝐈𝐙𝐀𝐑𝐄 𝐀 𝐏𝐈𝐀𝐓̗𝐄𝐈 𝐃𝐄 𝐅𝐋𝐎𝐑𝐈 𝐆𝐄𝐎𝐑𝐆𝐄 𝐂𝐎𝐒̗𝐁𝐔𝐂, 𝐁𝐋𝐎𝐂𝐀𝐓 𝐋𝐀 𝐅𝐀𝐙𝐀 𝐃𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓 𝐓𝐄𝐇𝐍𝐈𝐂 𝐃𝐄 𝐂𝐀̆𝐓𝐑𝐄 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐀̆𝐑𝐈𝐀 𝐌𝐔𝐍𝐈𝐂𝐈𝐏𝐈𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐁𝐔𝐂𝐔𝐑𝐄𝐒̗𝐓𝐈
𝐂𝐄 𝐀𝐌 𝐅𝐀̆𝐂𝐔𝐓
Primăria Sectorului 5 a identificat problemele cu care se confrunte comercializanții și cumpărătorii din Piața de flori George Coșbuc, iar apoi a găsit soluții. Având în vedere infrastructura din zonă, administrația locală a făcut pașii necesari pentru a concepe proiectul pentru reabilitare și modernizare și pentru a găsi sursa de finanțare. La jumătatea anului 2023, a fost identificată o oportunitate de finanțare în cadrul Programului Regional București Ilfov 2021-2027 – Ghid unic de regenerare urbană (Noul Bauhaus European).
Proiectul, care își are originile în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru zona centrală a Capitalei, precum și într-un PUZ elaborat în anul 2016, propune amenajarea unei sere pentru florari, concomitent cu reamenajarea spațiilor publice din jurul amplasamentului și a unei porțiuni din Calea Rahovei, în jurul conceptului de shared-space.
𝐂𝐄 𝐃𝐄𝐌𝐄𝐑𝐒𝐔𝐑𝐈 𝐀𝐌 𝐅𝐀̆𝐂𝐔𝐓 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐀 𝐎𝐁𝐓̗𝐈𝐍𝐄 𝐅𝐈𝐍𝐀𝐍𝐓̗𝐀𝐑𝐄𝐀
Primăria Sectorului 5 a transmis fișa de proiect și conceptul către Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADR BI) care desfășura la acel moment un proiect de Asistență Tehnică cu Comisia Europeană. Experți din Comisia Europeană au evaluat conceptul și auoferit punctajul necesar.
Echipe din cadrul Primăriei Sectorului 5 au mers în teren și au făcut măsurătorile necesare pentru cadastrarea imobilului și au informat Primăria Municipiului București despre intenția de a depune pentru finanțare acest proiect de încheiere a unui Acord de Parteneriat, prin care să fie susținută realizarea investițiilor necesare.
𝐂𝐔𝐌 𝐀 𝐁𝐋𝐎𝐂𝐀𝐓 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐀̆𝐑𝐈𝐀 𝐂𝐀𝐏𝐈𝐓𝐀𝐋𝐄𝐈 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓𝐔𝐋
Reprezentanții Primăriei Municipiului București nu au răspuns favorabil solicitărilor Primăriei Sectorului 5, invocând motivul realizării unei parcări subterane. Administrația locală și-a asumat modificarea proiectului prin includerea unei astfel de parcări, demonstrând dorința de a realiza această investiție.
Primăria Sectorului 5 a solicitat o audiență la primarul general, însă acesta a refuzat. Ulterior, au avut loc două ședințe de lucru, la care edilul Capitalei nu a vrut să participe.
În urma discuțiilor avute la ședințele de lucru, s-a hotărât elaborarea unui Acord de Parteneriat între Sectorului 5 al Municipiului București și Primăria Municipiului București.
După transmiterea documentelor spre analiză și aprobare prin HCGMB, primarul general al Municipiului București nu a oferit niciun răspuns și nu a supus dezbaterii în cadrul HCGMB al documentelor, conform discuțiilor avute la întâlnirile de lucru.
𝐂𝐔𝐌 𝐒-𝐀 𝐈̂𝐍𝐂𝐇𝐄𝐈𝐀𝐓 𝐃𝐄𝐌𝐄𝐑𝐒𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐑𝐄𝐀𝐁𝐈𝐋𝐈𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐒̗𝐈 𝐌𝐎𝐃𝐄𝐑𝐍𝐈𝐙𝐀𝐑𝐄 𝐀 𝐏𝐈𝐄𝐓̗𝐄𝐈 𝐃𝐄 𝐅𝐋𝐎𝐑𝐈
Deși Primăria Sectorului 5 a făcut toate eforturile și demersurile necesare pentru a facilita finanțarea acestui proiect din fonduri din cadrul Programului Regional București-Ilfov 2021-2027, Primăria Municipiului București 𝐀 𝐁𝐋𝐎𝐂𝐀𝐓 acest demers la faza de proiect tehnic, împiedicând astfel orice demers favorabil și absolut necesar pentru îmbunătățirea calității de viață de la nivelul Sectorului 5.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare