Aurelian Pavelescu: „Cu un sistem Patriot, două, 10 sau 20, soarta războiului din Ucraina nu se schimbă. Asta știu și spun şi specialiștii militari. Niciuna dintre predicțiile occidentale de la începutul războiului, că-i vor împinge pe ruși din Lugansk, Donestk, Zaporojie sau Herson și chiar Crimea, că vor străpunge până în Mariopol și vor rupe frontul în două, nu s-a întâmplat. Propaganda cu Abrams-urile, Leoparzii, Himars-urile, rachetele britanice, dronele de ultimă generație, a dat speranțe neîmplinite. Și cu F16 la fel”

„Cu un sistem Patriot, două, zece sau douăzeci, soarta războiului din Ucraina nu se schimbă. Asta știu și spun specialiștii militari. Că românii au donat unul, din sărăcia lor, e un gest politic, iar nu militar și strategic. Niciuna dintre predicțiile occidentale de la începutul războiului, că-i vor împinge pe ruși din Lugansk, Donestk, Zaporojie sau Herson și chiar Crimea, că vor străpunge până în Mariopol și vor rupe frontul în două, nu s-a întâmplat. Propaganda cu Abrams-urile, Leoparzii, Himars-urile, rachetele britanice, dronele de ultimă generație, a dat speranțe neîmplinite. Și cu F16 la fel”, scrie, pe Facebook, liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, candidat la Preşedinţia României.

„Cea mai mare problemă este a resursei umane, pe care occidentul n-o poate rezolva, încă de acum 4 luni vorbindu-se că ucrainienii pierduseră 2 armate. Și, de asemenea, distrugerea infrastructurii critice, Ucraina aflându-se acum în black out. Încă, insuficiența muniției, mare parte a depozitelor fiind aruncate în aer, paralizarea lanțurilor logistice, invazia pe un front de 1200 km, superioritatea aeriană etc. Comparativ cu începutul războiului, și societățile occidentale sunt din ce în ce mai refractare. Trump, dacă va câștiga alegerile, este un pericol uriaș împotriva întregii strategii.

Pericolul ca România să intre în război este mic, în aceeași situație Polonia, Franța etc. În situația, puțin probabilă, a unei asemenea escaladări, China, Iranul și Coreea de Nord, se vor implica direct. Nu cred că rușii vor ceda, chiar dacă, în ultimă instanță, vor folosi bomba nucleară tactică: mai mulți analiști americani au previzionat că, într-o asemenea situație, SUA nu vor ataca nuclear Rusia, pentru că nu vor pune în pericol SUA pentru Ucraina – o retaliere rusească fiind devastatoare pentru lumea întreagă.

Să ne rugăm ca nu cumva Patriotul nostru să nu fie distrus de ruși, ar însemna o umilință insuportabilă.

Nu-i înțeleg deloc pe strategii americani, această înarmare a lui Zelenski fiind, de fapt, în favoarea lui Putin: Putin are motiv să continue războiul și să ocupe un teritoriu mai mare. Ofensiva ucrainiană de anul trecut a dus la ce? Teritoriile luate de la ruși au fost recuperate anul acesta, cu un plus semnificativ. Cât a costat acea ofensivă, pusă azi la pământ, câte zeci de miliarde și zeci de mii de vieți omenești, când tragem linie? Pericolul ca Putin să ia și Odesa sau Harkovul, dacă războiul continuă, e și mai mare.

Sigur că toate acestea se știu, dar sunt alegeri și lupta trebuie să continue: show must go on!”, scrie Pavelescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare