Vladimir Putin spune că Rusia își va dezvolta arsenalul nuclear. ”Ne vom întări potențialul, capabilitățile de luptă ale tuturor forțelor armate”

Rusia va continuă să-și dezvolte arsenalul nuclear, anunță Vladimir Putin. În același timp, dictatorul de la Kremlin spune că e dispus să discute cu cei din NATO.

Recent, la întâlnirea de la Ministerul rus de Externe Vladimir Putin pleda pentru o noua arhitectură de Securitate în Eurasia.

În fața absolvenților școlilor miliatare, președintele rus se arată deschis pentru dialog nu numai cu statele din Organizația de Copperare de la Shanghai, din CSI sau BRICS dar  chiar și cu cele din Europa inclusiv NATO.

Chiar și în contextul geopolitic actual, cu o Rusie copleșită de sactiuni și izolată pe plan internațional , Putin vrea să își modernizeze armata, cu un accent deosebit pe triada nucleară.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: Intenționăm să continuăm dezvoltarea triadei nucleare, ca garanție a descurajării strategice și a menținerii echilibrului de putere în lume. Ne vom întări potențialul, capabilitățile de luptă ale tuturor forțelor armate.

La capitolul securitate nucleară,  Kremlinul nu zice nu reluării dialogului cu Statele Unite pe această temă însă la pachet, ocazie cu care  să fie dezbătut și conflictul din Ucraina. Până atunci, Rusia dă de înțeles că ar putea să aducă modificări în doctrina sa privind utilizarea armelor nucleare.

Sursa: Știrile TVR

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare