Un ministru israelian afirmă că oprirea acum a războiului în Gaza ar fi o mare greşeală

Ministrul de finanţe israelian, Bezalel Smotrich, a declarat luni că ar fi o mare greşeală ca ofensiva militară a Israelului în Fâşia Gaza să fie oprită acum, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Smotrich, pe lângă funcţia de ministru de finanţe, mai deţine o funcţie în cadrul Ministerului Apărării, cu responsabilitate pentru afaceri civile în teritoriile palestiniene ocupate din Cisiordania şi a susţinut extinderea aşezărilor ilegale şi construirea de noi colonii, sursă de ciocniri constante cu populaţia palestiniană autohtonă.

El a făcut aceste declaraţii în momentul în care oficialii israelieni continuă discuţiile prin mediatori în legătură cu un posibil acord de încetare a focului cu gruparea militantă palestiniană Hamas.

„Hamas se prăbuşeşte şi imploră o încetare a focului. Acesta este momentul să-l strângem de gât până când zdrobim şi distrugem inamicul. Să te opreşti acum, chiar înainte de sfârşit, şi să-l laşi să-şi revină şi să lupte din nou cu noi, este o nebunie fără sens”, a scris Smotrich pe reţeaua socială X.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare