Dăncilă: Iohannis trebuie să respecte Constituția – Sunt aspecte care pot merge spre penal, după alegeri s-ar putea să nu mai fie imun domnul președinte

Deciziile CCR sunt obligatorii, pornind de la președinte până la cetățeanul de rând, iar președintele țării trebuie să respecte Constituția, a declarat joi seara premierul Viorica Dăncilă.

  • „Am văzut acum în motivarea CCR că au înlocuit „deîndată„ cu „imediat„.

Domnul președinte trebuie să fie un model pentru ceilalți cetățeni. Dacă președinele țării nu respectă Constituția, cum putem să le cerem celorlalți să respecte Constituția?  Sper ca cetăeanii să vada acest lucru și sunt convinsă că-l vor sancționa. (..)  Motivarea CCR spune „Revocarea celor doi miniștri – ministrul Justiției și vicepremierul pe parteneriate strategice și numirea minștrilor interimari„, a declarat premierul la România TV.

Președintele PSD a adăugat că tot în motivarea Curții este precizat faptul că primul ministru poate trimite numiri către președintele României, iar președintele României poate să refuze numai motivat și din punct de vedere legal, nu al oportunității.

„Cred că toate acestea sunt lucruri care pot merge spre penal, o să mă consult cu juriștii și o să vedem. (…) Sunt alegeri prezidențiale, poate nu va mai fi imun domnul președinte și atunci poate să răspundă. Sper să am sprijinul populației. (…) Nu știu ce va face președintele. În mod normal trebuie să respecte Constituția. Să spunem că nu o va face. O să fie moțiune de cenzură, după care o să merg cu remanierea în Parlamentul României„, a arătat premierul.

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare