Armata israeliană a lovit ”terorişti” care foloseau ”o şcoală” din Nuseirat

Armata israeliană a anunţat că a lovit, în cursul nopţii de luni spre marţi, „terorişti” folosind „structurile unei şcoli din zona Nuseirat”, în centrul Fâşiei Gaza, relatează AFP, potrivit Agerpres.

O sursă medicală de la spitalul Al-Awda din Nuseirat a declarat pentru AFP că unitatea sa a primit mai mulţi răniţi în urma unui atac asupra unei şcoli a Agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) din vecinătate.

„Pe baza informaţiilor şi folosind muniţie de precizie, (forţele aeriene israeliene) au lovit mai mulţi terorişti care erau pe punctul de a desfăşura activităţi teroriste folosind structurile unei şcoli din zona Nuseirat pentru a se adăposti”, a scris armata israeliană într-un comunicat.

Armata israeliană acuză Hamasul şi Jihadul Islamic de încălcarea „sistematică a dreptului internaţional prin exploatarea structurilor civile şi folosirea locuitorilor (din Fâşia Gaza) ca scuturi umane pentru (lansa) atacuri teroriste împotriva statului Israel”.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii al guvernării Hamas pentru Fâşia Gaza a anunţat moartea a 16 persoane într-o lovitură israeliană asupra unei şcoli care adăpostea persoane strămutate la Nuseirat.

Ulterior, armata israeliană a indicat apoi că aviaţia sa a vizat „mai mulţi terorişti” „în zona şcolii al-Jaouni” din Nuseirat, administrată de UNRWA şi adăpostind persoane strămutate. „Această locaţie servea ca ascunzătoare şi infrastructură operaţională din care au fost efectuate atacuri împotriva soldaţilor”, a spus armata.

Războiul din Fâşia Gaza a intrat duminică în cea de-a zecea lună, reaminteşte AFP.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare