„Am ajuns ca în propria mea ţară ortodoxă, dacă ridic o icoană în faţa celor care scuipă pe obrazul lui Hristos, să fiu considerat extremist şi turbulent”, spune Mihai Tîrnoveanu, liderul MN

„Un regim de ocupație „nu încalcă legea” pentru că din fărădelege face lege, o legiferează.  În această realitate, atitudinile firești sunt scoase în afara legii și cel mai cuminte om cu minte și bătaie de inimă este pus în situația de a se afla într-un conflict permanent cu „legea”, fiind prezentat ca recalcitrant, extremist, om cu „probleme”. Așa se face că dacă sunt creștin ortodox și doar ridic icoana în fața celor ce scuipă pe credința noastră chiar într-o zi de sfântă sărbătoare, intru în conflict cu autoritățile statului, iese „scandal”, sunt „element turbulent”, deși scandalul l-au făcut chiar ei”, scrie, pe Facebook, preşedintele Asociaţiei „Calea Neamului” şi a partidului „Mişcarea Naţională”, Mihai Tîrnoveanu.

„Așa se face că dacă sunt român și ridic steagul tricolor sau un mesaj cu Transilvania pământ românesc în fața unui prim-ministru al unei țări străine cu pretenții teritoriale asupra României, care are tupeul să vină în țara noastră și să ne jignească, sunt din nou perceput ca un „om al scandalului”, turbulent etc. Se întâmplă asftel de lucruri, o dată, de două ori, de multe ori, până când se construiește o perceptie generală că un astfel de om, care de fapt nu face decât niște lucruri firești, este unul cu probleme, pentru că mai mereu intră în conflict cu „legea”, cu jandarmii, cu poliția. De la un anumit timp încolo, ceilalți nici nu se mai întreabă de ce omul a intrat „în scandal”, rămâne doar percepția de scandal, deși atitudinea în sine nu a fost nici de circ, nici de urlete ci doar de afirmarea liniștită a unor simboluri, doar atât.

Sunt român și nu eu încalc legile Țării când merg în Duhul Sfinților Închisorilor si-mi apăr istoria și valorile și bogățiile acestui pământ, ci acei care mă opresc și cei care au vândut pe 30 de arginți memoria voievozilor, martirilor si luptătorilor, cei care au rupt paginile puterii noastre identitare din manualele de istorie și le-au înlocuit cu unele străine.

Nu eu sunt anarhist, nu eu mă lupt cu ordinea, ci ei, cei care dărâmă Rânduirea ordinii.

Sunt creștin, român, naționalist si nu am învățat să fiu așa, ci Dumnezeu s-a milostivit de mine să fiu așa. Îi sunt recunoscător pentru asta și caut să merg cât mai drept pe destinul rânduit de El, împreună cu toți cei care sunt rânduiti să fie așa.

De aceea zic, mereu și mereu, împreună, să mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”, spune Mihai Tîrnoveanu

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare