Cozmin Guşă: Prin “Complotul de la Poesia”, regizat de miliardari și securici români, Ciolacu și Geoană și-au tras gloanțe-n picioare

Mircea Geoană și Marcel Ciolacu, amândoi posibili candidați la alegerile prezidențiale, deci adversari în cursa electorală, s-au întâlnit la ziua de naștere a jurnalistului Marius Tucă. La aceeași masă s-au mai aflat Mihaela Geoană, Victor Ponta, dar și oameni de afaceri influenți. Întâlnirea de gradul zero a avut loc după ce publicația Gândul a dezvăluit că Mircea Geoană, actualul secretar adjunct al NATO, a trimis o coroană de flori la înmormântarea spionului Mihai Caraman. Într-o intervenție în direct la Plus Matinal, emisiune difuzată la Realitatea PLUS, Cozmin Gușă, analist politic și candidat independent la prezidențiale, a explicat ce se ascunde în spatele „Complotului de la Poesia”, scrie solidnews.ro.

Mircea Geoană susține că a participat la eveniment în calitate de invitat și că nu a avut nicio discuție politică cu Marcel Ciolacu, deși cei doi au stat chiar față în față la masă. Gazda, Marius Tucă, a dezvăluit, însă, că evenimentul aniversării sale a fost prilejul perfect pentru ca cei doi politicieni să se întâlnească, cele mai importante discuții fiind despre PSD.

Din postura sa de candidat independent la prezidențiale, Cozmin Gușă a monitorizat activitatea contracandidaților săi, inclusiv cea a lui Marcel Ciolacu și a lui Mircea Geoană, și a explicat care sunt motivele ascunse din spatele acestei întâlniri intrigante a celor doi.

„Spun din start că acest eveniment de tip monden i-a stricat cumva ziua de naștere lui Marius Tucă (nu merita așa ceva); el acolo a fost o gazdă agreabilă și atât și s-a trezit cu ’Complotul de la Poesia’ pe cap, el fiind vornicel în capul mesei, dar nu a avut niciun amestec pentru declanșarea acelor discuții. Treburile s-au petrecut așa: Mircea Geoană nu a fost invitat la ziua lui Marius Tucă, dar a fost adus la petrecere, el participând deja la câteva străzi distanță la un alt restaurant, unde dădea o masă, probabil tot aniversară, marele nostru Mircea Lucescu. Când a venit Geoană de la masa lui Mircea Lucescu, George Copos, apropiat și el de Lucescu, s-a ridicat de pe scaun și a plecat, deși este prieten foarte bun cu Geoană. S-a făcut un schimb de tură. Mircea Geoană și Mihaela Geoană s-au dat la discuții politice, așa cum în mod onest a recunoscut Marius Tucă. 100% s-a vorbit și despre un viitor candidat pentru Cotroceni.

Și Geoană și Ciolacu au dorit ca evenimentul, filmările și pozele să fie făcute publice. Aici fac două precizări, una este de tip analiză, alta este o informație 100% verificată. Eu nu regret evenimentul de ieri decât prin prisma faptului că i-a stricat ziua lui Tucă, dar, de ieri, atât Geoană, cât și Ciolacu practic s-au împușcat în picior. Pe de o parte, și-au stârnit toți dușmanii, unii care sunt în tabere politice, mă refer la tabăra Iohannis-Ciucă-PNL, iar alții sunt în tabere de intelligence, care sunt împotriva lui Ciolacu sau împotriva lui Geoană, unii împotriva candidaturii lui Geoană din partea PSD, și vor avea mult de lucru (că așa e la bătaie) și vor începe să suporte consecințele. Deci ‘Complotul de la Poesia’ îi va lăsa puțin mai șchiopi în zilele următoare atât pe Geoană, cât și pe Ciolacu; ca să nu mai vorbesc despre problema dublă a lui Ciolacu, care nu prea are cum să vândă candidatura lui Geoană celor din PSD. Cel puțin jumătate din PSD nu-l vrea pe Geoană și, dacă ne uităm și la alt electorat al lui Geoană din ăia 7-8%, cât are el, probabil că jumătate nu vor mai vota cu Geoană în momentul în care el se va duce în fruntea PSD, pentru că sunt anti-pesediști.

Am spus de o informație: acest ‘Complot de la Poesia’ nu este o premieră, nu este primul; în ultimele două săptămâni, un foarte important consilier, extrem de discret, al lui Ciolacu s-a ocupat și a negociat aceste întâlniri, dar pe linie politică, probabil într-un mod mai profesionist și discret, care ar fi trebuit să aibă loc în săptămâna următoare și nu acum. Cei care l-au sfătuit pe Ciolacu să urgenteze treburile și să aibă această întâlnire ad hoc nepotrivită, la o aniversare, la un șpriț, să negocieze politică, au greșit. Dar practic aici vorbim despre o concurență între consilierii lui Ciolacu, care o să-l bage în gard, pentru că atunci când crezi că trebuie să ai mulți consilieri și după aia, fără să fii tu în stare, faci media opiniilor lor și acționezi în consecință, greșești. Omul politic profesionist este cel care își alege echipa zero de încredere, extrem de redusă ca număr, cu profesioniști, și merge bine sau rău flancat de către aceștia. Deci de peste două săptămâni se negociază, dar întâlnirea dintre Ciolacu și Geoană trebuia să aibă loc săptămâna viitoare, nu în această săptămână, și se negociază pentru că Ciolacu vrea să scape din presiunea lui Klaus Iohannis, care ar vrea o parte din electoratul PSD în spatele ostașului Nicolae Ciucă la prezidențiale. Ciolacu, nepricepându-se foarte bine la politică externă, a crezut că, dacă accesează treaba asta cu Geoană, intră cumva sub umbrela de protecție a americanilor. S-a înșelat. La americani astăzi, cel puțin până la finalul anului, cel care vorbește la masă este Iohannis, nu Geoană, în niciun caz. Acest lucru s-a văzut, numai că interesele miliardarilor și ale securicilor care ar vrea un Geonel la Cotroceni, dacă se poate și cu sprijinul PSD, sunt foarte mari, iar expertiza lor este foarte mică. Practic s-au faultat doi candidați. I-au faultat rău”.

Mircea Geoană i-ar fi cerut lui Cristian Rizea 100.000 de euro pentru un post de deputat. Banii i-ar fi fost livrați cu ajutorul Cameliei Bazac, soția lui Ionuț Bazac, fostul Ministru al Sănătății și apropiat al familiei Geoană, cunoscut pentru că ar fi plimbat sacoșele cu mită pentru Geoană. Josette Rizea susține că DNA a confirmat faptele, dar a clasat dosarul. În aceeași ordonanță a procurorilor, din 2016, reiese și că Geoană a cerut 200.000 de euro pentru un post de ministru pe care Cristian Rizea nu a mai apucat să-l ocupe. Faptele, petrecute în 2009, s-au prescris, pentru că a trecut prea mult timp de când Rizea a ajuns la DNA să facă denunțul.

„După ‘Complotul de la Poesia’, în care Geoană și Ciolacu au picat prostește în această capcană, ca niște începători (poate că și sunt), vor apărea detalii de aceeași natură, dar cu sume mult mai mari. Ionuț Bazac, fostul Ministru al Sănătății, pus de Geoană acolo, și Cristi Rizea, în 2009, făceau parte din acel cerc zero al candidatului Geoană și al președintelui PSD. Ionuț Bazac este un om care s-a aflat tot timpul în coordonarea generalului Ion Mihai Caraman și ăsta este și motivul pentru care atât coroana lui Bazac, cât și coroana lui Geoană au ajuns la înmormântarea lui Mihai Caraman, trimise de către Ionuț Bazac, identice coroanele, luate din același loc, într-o parte scria ‘Familia Bazac’, într-o altă parte scria ‘Familia Geoană’, așa cum Gândul a prezentat în mod profesionist o știre foarte importantă, pentru că era vorba de rezerviști, activi, masoni, o întreagă combinație acolo de putere la acele funeralii, 80% dintre ei într-adevăr apropiați de Geoană. Cristi Rizea, simțindu-se și fiind de fapt păcălit, batjocorit de către Geoană, a ales să spună aceste lucruri. Mie mi le-a povestit de acum peste 10 ani; era amărât atunci, pentru că, în urma implicării lui de partea lui Geoană, au urmat toate problemele în justiție, exact pe modelul Marian Vanghelie, care și el l-a ajutat pe Geoană. Geoană nu i-a mai sprijinit, ba chiar cred că i-a livrat autorităților Statului Paralel, lui Coldea, și și Vanghelie, și și Cristi Rizea sunt niște victime ale lui Coldea, dar din cauza lui Geoană. Ce zice soția lui Cristi Rizea e probabil doar un sfert din tot ceea ce știe pe această speță. Confirm că este adevărat, prin prisma faptului că știu și eu de peste 10 ani aceleași lucruri. N-am asistat la treburi din astea cu pungi de bani și altele în acea campanie.

Bazac a scăpat pentru că este într-o filieră a Statului Paralel, v-am explicat că era un apropiat aflat în coordonarea răposatului General Mihai Caraman, și așa ajungeți și la marele mister al coroanei lui Geoană, care a fost o uriașă gafă. De ce? Sunt chestii de tip personal, dar când ai o funcție oficială la NATO, nu trimiți coroană celui intrat în istorie că a dărâmat NATO, mai ales că nu ești într-o relație de rudenie. Această coroană trimisă a indicat celor inclusiv din SUA sau de la NATO că Geoană de fapt se află în capcana bătrânilor securiști care au luptat împotriva NATO, că este de fapt o conservă a lor, pe care le-a băgat-o pe gât cineva, probabil pe linia Tel Aviv-Ierusalim, pentru ca să fie nominalizat la NATO în urmă cu câțiva ani. Ăsta este un alt lucru care îl dinamitează pe ‘prostănacul de Geoană’.”, a punctat analistul Cozmin Gușă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare