Miercuri, ești dat jos din tren dacă ești răcit. Joi, ești suit la loc! Regulamentul CFR a rezistat doar 24 de ore

A fi sau a nu fi bolnav în tren? Aceasta e întrebarea! Decizia de zilele trecute, cum că dacă tușești sau strănuți în tren te poți trezi dat jos, a ținut doar 24 de ore, deoarece Ministerul Transporturilor a regândit propriul  regulament, scrie site-ul canal33.ro.

Așadar, fără griji, fără stres, pasagerii pot călătorii indiferent că suferă sau nu de boli contagioase. În urma propunerilor venite din partea societății civile, Ministerul Transporturilor a decis să retragă, joi, 1 august, proiectul ce prevedea restricționarea accesului pasagerilor cu boli contagioase la transportul feroviar.

„În urma propunerilor primite din partea societății civile, în cadrul procedurii de consultare publică, desfășurată în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a decis retragerea proiectului de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul feroviar din cadrul procedurii menționate”, a transmis public Ministerul Transporturilor.

Această repoziționare a oficialilor CFR a apărut în urma valului de critici stârnit în mediul online în urma prezentării în forma inițială a noului regulament CFR. Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), spre exemplu, a adresat o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, solicitându-i să retragă „imediat” proiectul care ar interzice călătoria cu trenul pentru persoanele cu boli contagioase.

„Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) vă solicită retragerea imediată a Proiectului de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul feroviar pus în dezbatere publică pe 25 iulie 2024. Acest proiect conține măsuri abuzive și discriminatorii împotriva cetățenilor care ar putea prezenta semne de boală și doresc să călătorească cu trenul, încălcând, astfel, flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor români și ai Uniunii Europene, și deschizând astfel calea unor abuzuri grave din partea angajaților CFR sau ai altor operatori de transport de călători pe calea ferată”, a transmis fundația în cauză într-o scrisoare făcută publică recent, scrie canal33.ro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare