Cozmin Guşă: Geoană a realizat că nu mai are sprijin american şi vrea să se retragă din candidatură; favoritul SUA este acum Ciucă, Ciolacu îl înfruntă pe Iohannis cu susţinere britanică

În emisiunea Nicoletei Cone de la Realitatea Plus, Cozmin Gușă a explicat felul mecanismului prin care Nicușor Dan a reușit să fie reales cu un scor neverosimil de mare, punând asta în seama trădării interne din PSD, prin care a fost susținută în mod subteran candidatura lui Piedone, spre a-i diminua șansele Gabrielei Firea, respectiv a unui sprijin britanic consistent pentru actualul primar al Bucureștiului, scrie solidnews.ro.

Acest sprijin ar fi fost asigurat din partea unui miliardar de origine română de la Londra, Sir George Iacobescu, ce a condus până de curând uriașul proiect CANARY WHARF. Sprijinul lui Iacobescu pentru Nicușor Dan este unul interesat, acesta dorind să dezvolte în România proiectul ZONA METROPOLITANĂ BUCUREȘTI, unde are nevoie de sprijinul primarului. Pe această linie ce-l vizează pe Nicușor Dan s-a constituit și sprijinul britanic pentru candidatura la prezidențiale a lui Marcel Ciolacu, împotriva voinței lui Iohannis, elemente pe care Gușă le-a explicat în felul următor:

”Ciolacu este contracandidatul meu. El se gândește la mine, dar și eu mă gândesc la ei, la toți contracandidații. N-am putut să pricep de unde i-a venit lui Ciolacu curajul să îl șarjeze pe Iohannis, care nu i-a dat voie la candidatură din informațiile mele, ci i-a propus să fie partenerul de candidatură a lui Ciucă. Să meargă în tandem ca premier. Ciolacu nu este un om curajos de aceea am cercetat să văd de unde îi vine curajul. Lumea trebuie să înțeleagă că aici este vorba despre Factorul Extern. Americanii nu îl susțin pe Ciolacu, pentru că prin Iohannis, americanii îl susțin pe Ciucă, am și văzut acest lucru.

Mircea Geoană vrea să se retragă din candidatură tocmai pentru că nu mai are susținere externă. Americanii și-au ales deja un candidat – Ciucă. Ciolacu neavând loc acolo, aflând și el de această posibilitate cu britanicii, prin colaborarea în favoarea lui Nicușor Dan, s-a mutat spre Marea Britanie. În acest moment am presupunerea rezonabilă, în marja campaniei lui Nicușor Dan și ajutând-ul pe acesta să iasă din nou primar, făcându-i servicii lui George Iacobescu, că lui Marcel Ciolacu îi vine puterea de la britanici.

Deci avem acum în această campanie electorală, împărțirea influențelor externe după alte criterii în campania prezidențială din România. Dacă ne uităm, britanicii au fost cei care au tăiat și spânzurat în Ucraina prin decizie, Boris Johnsson este cel care nu a dat drumul la pace în aprilie 2022, nu americanii. Ei au continuat acest joc, ei sunt pe teren, MI6 e pe teren. Cred că Ciolacu a făcut o alegere care îl ajută în această candidatură, de-aici și disperarea liberalilor. Dar oare se poate fără susținere externă? Da se poate, când vine vorba de oameni care nu se tem de scandaluri și șantaje. Și oare este necesar? Este foarte necesar, dar nu în felul în care o fac românii. Liderii politici români negociază tot timpul pielea lor contra soartei țării. Trebuie să negociezi cu majori, cu marile cercuri financiare din lume, orice președinte din lume are datoria să negocieze cu ele. Și eu un suveranist, a doua zi trebuie să mă orientez să văd de unde fac rost de bani și cum înmulțesc acești bani în afacerea numită România, ca să o ducem mai bine”, a arătat Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare