Cozmin Gușă: „Operațiunea arestării patronului Telegram, defectare sau plan bine pus la punct?!”

„Despre Pavel Durov, patronul rus al Telegram, în vârstă de 39 de ani, se cunosc multe detalii, care detalii, dacă sunt bine analizate, sugerează o operațiune de conspirare profesionistă a serviciilor secrete rusești, pe modelul celor prin care au fost prezentați publicului de către americani fie Elon Musk, fie, mai demult, Bill Gates. Vorbim în toate aceste cazuri despre niște pseudo-patroni, așa-zișii miliardari de sistem, care au fost sprijiniți să obțină succese uriașe în afaceri pentru ca să poată deservi la momentul potrivit mega-interesele statelor ce i-au inventat și sprijinit, în cazul nostru Rusia, respectiv SUA”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„Detaliile arestării lui Durov în Franța le cunoașteți și spun de la început că e clară și legitimă revolta celor ce văd în asta o încercare de blocare a exprimării libere pentru cei circa un miliard de utilizatori ai Telegram. Și eu mă număr printre acești utilizatori și am putut astfel beneficia în ultimii 2 ani de informații corecte și despre războiul din Ucraina, dar și despre genocidul din Gaza; multe dintre aceste informații nu le-aș fi putut obține din altă parte, decât de la Telegram.

Revenind la arestarea lui Durov, un miliardar cu o avere estimată la +/- 15 miliarde de euro. Enumăr câteva ciudățenii, ce pot să arunce altă lumină asupra scandalului. Pavel Durov trăia de câțiva ani în Emiratele Arabe Unite, cu statut de cetățean al statului emiratez, mai având, pe lângă asta, și alte trei cetățenii: rusă, franceză și una de tip insular, iar Durov a ales să locuiască în Golf spre a se feri de posibila și anunțata arestare dacă picioarele i-ar fi călcat în spațiul euroatlantic. Deci cum anume un miliardar atât de bine asistat a decis că e momentul să aterizeze în Franța, unde era deja acuzat, în condițiile în care nu se confrunta cu o chestiune de viață și de moarte care să reclame prezența lui pe pământ francez? Apoi, cine anume i-a putut da asigurări lui Durov că nu i se va întâmpla nimic? Iar întrebarea mea este cumva retorică, pentru că, de bună seamă, aceste asigurări nu pot veni decât de la servicii secrete în care cineva ca acest miliardar se încrede, în cazul nostru cele rusești. Dar să zicem că au fost cele franceze sau americane, iar el și-a părăsit zona de protecție deoarece voia să defecteze. În acest caz, vine întrebarea: de ce a fost totuși arestat? Sau a fost arestat doar temporar, pentru ca să se marcheze operațiunea de defectare?

Menționez aici că Pavel Durov a decolat zilele trecute din Baku, Azerbaijan, acolo unde s-a aflat și Vladimir Putin în ultimele zile, adică în același timp cu Durov, iar Kremlinul neagă că ar fi avut loc vreo întâlnire între cei doi. Pentru mine, cunoscând foarte bine caracterul și felul de a acționa al lui Putin, este foarte greu de crezut că acesta ar fi lăsat oportunitatea unei comunicări directe cu miliardarul rus, având în vedere forța și influența rețelei lui Durov, pe care rușii, chiar ei, au folosit-o cu mare eficiență în ultimii 3 ani. Să-i fi dat cumva chiar Putin asigurări lui Durov că poate ateriza în Franța și dacă da, cu ce scop măreț? Sau comunicarea lui Durov cu Putin de la Azerbaijan a fost un eșec și atunci patronul Telegram a ales varianta defectării?

La acest nivel, prieteni goldiști, eu exclud prostia sau neglijența. Toți cei implicați au acționat conform unor planuri minuțioase. E limpede că ceva pute, ceva este extrem de sofisticat și ciudat și abscons. Ne rămâne, deocamdată, să urmărim atent desfășurarea evenimentelor, ca să răspundem corect în fața acestei șarade, a cărei descifrare va lămuri, în orice caz, la ce nivel înalt de sofisticare a ajuns azi conflictul mondial”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare