Cozmin Guşă: „În România SECURISTAN apare, ca din spuma mării, un partid cu 10 parlamentari, numai bun să aibă reprezentanți în secțiile de votare. Mai crede cineva că în ţara asta nu e totul “pe butoane”?!”

„Ieri a răsărit un nou partid parlamentar, operațiune executată prin prezentarea adeziunilor a 10 deputați ce vin din USR (4 dintre ei), PNL (3), AUR (2), UDMR (1). Acest partid ghiveci (nu se numește „ghiveci”) se numește DREPT, apare în hârtii cu președinte respectivul Gâdiuță, fost USR-ist, dar cu președinte de facto fostul europarlamentar, tot USR-ist, (după părerea mea, de fapt SRI-ist, de la SRI) Vlad Gheorghe, cel care la europarlamentarele din iunie a realizat un scor de 2,5%, ratând de puțin, cu 0,5%, reînnoirea mandatului de europarlamentar”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„Pe toți aceștia pomeniți nu-i unește nimic vizibil, e de bănuit că nici nu se știau după figuri înainte de reunirea lor comandată; deci, cum se zice: „a tunat și i-a adunat!”. Despre cine a tunat nu trebuie să mai aveți îndoieli. În Securistan se pot face mișcări politice doar cu aprobarea gauleiterilor de la serviciile secrete (Gauleiterul este acea persoană care comanda trupele de șoc din timpul nazismului). Mai trebuie doar să deslușim scopurile acestei adunări într-un partid cum este acest DREPT.

Ei bine, cu atâția USR-iști la conducere și în componență, apare evidentă lovitura dublă aplicată USR-ului, respectiv candidatei ce luase deja avânt prea mare, Elena Lasconi (pe care cică o cheamă și Valerica, nume obișnuit în zona Hațegului; sunt curios să o urmăresc deseară, în emisiunea lui Denise Rifai, unde George Simion s-a împiedicat și a dat cu gura de asfalt săptămâna trecută, joi). Potențialul electoral natural al DREPT-ului apare ca fiind unul insignifiant. Eu cred în procentele lui Vlad Gheorghe de la europarlamentare la fel de puțin ca în cele ale calificatului Ștefănuță; toate aceste voturi au venit din butoane și fraude. Legea prevede, însă, prieteni goldiști, ca un partid ce are minimum 7 senatori sau 10 deputați să poată avea reprezentanți în secțiile de votare, fapt ce poate fi util în condițiile în care mai deține și armata de câteva zeci de mii de militanți instruiți ce pot observa votarea din interior. Nu e limpede încă dacă acest partid, DREPT, poate avea reprezentanți și la prezidențiale. Dacă da, atunci DREPT-ul poate fi de folos și unor candidați de tip Geoană sau Diaconescu. Vom vedea care va fi alesul, pentru că pe unul îl vor alege, în ciuda declarațiilor lor că vor alege mai mult independenți pe care să-i reprezinte. Cum ar veni, înțelegem că SRI-ul își face pomană cu toți candidații și a format un partid împotriva partidelor mari, care să aibă și reprezentanți în secțiile de votare. Păi tocmai că propunerea vine de la serviciile secrete, deci este total lovită de nulitate și de lipsă de credibilitate.

Câțiva dintre cei 10 „drepți”, adică noii parlamentari ai partidului DREPT, discutau ieri cu speranță că vor fi sprijiniți electoral inclusiv de către primarii Nicușor Dan de București și Mihai Polițeanu de Ploiești, ceea ce nu-i puțin lucru, și tot cu gândul la SRI ne duce, nu în altă parte; vedeți cum vin confirmările. Evenimentul politic nu este zguduitor, așadar, dar capătă relevanță și merită urmărit spre a se pricepe mai corect cum vor decurge alegerile în 2024. Și așa e clar că acestea vor fi pe butoane, adică vor fi controlate prin fel de fel de candidați și partide, indivizi și respectiv cutii politice ce vor juca rolul de interpuși ai serviciilor secrete în procesul electoral, astfel încât rezultatul final al alegerilor să fie similar cu planul inițial. Ați înjurat cumva în gând sau v-ați gândit la democrație? Nu vă mai enervați, prieteni, pentru că neuronii sunt prețioși, mai ales legat de ceea ce va veni în următorul an, un dezastru, și nici nu mai vorbiți despre democrație – democrație nu mai e demult”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare