Cristoiu: Ciolacu şi Ciucă vor dispărea din fruntea PSD, respectiv PNL dacă nu intră în turul 2 la prezidenţiale

Cu ultimele puteri ale mandatului de președinte al României, Klaus Iohannis a ținut recent un discurs în Republica Moldova, prilej cu care și-a expus viziunea asupra perioadei în urma căreia se va alege cel care care îi va calca pe urme. Iohannis a apreciat procesul electoral din această toamnă ca fiind niște „luni foarte agitate”, scrie canal33.ro.

De la această declarație a pornit și emisiunea „3 X 3 cu Ion Cristoiu” și Alexandru Răducanu, făcând referire și la editorialul lui Ion Cristoiu, intitulat sugestiv „Nașa de la Cotroceni garantează că însurățeii PSD și PNL nu vor divorța”.

Jurnalistul este de părere că președintele „și-a aranjat o întrebare” la conferința de presă, pentru a se prezenta drept pilon al stabilității politice, fapt care a trădat falsitatea „războiului” dintre cele două partide aflate la putere.

Ion Cristoiu a lăsat să se înțeleagă că atât Iohannis, cât și liderii coaliției par a avea înțelegeri tacite și că își doresc, în ciuda înțepăturilor publice, să conducă împreună și după alegerile din decembrie.

„Eu am lansat teoria și ipoteza și poate să devină axiomă. Scopul celor două partide, dar și al sistemului, este acela ca Ciolacu și cu Ciucă să intre în turul 2. Este obligatoriu, amândoi! Și să explicăm acum și de ce apar acești Terheș, Cristian Diaconescu… eu le zic ronțăitori…deci nu uităm, anul acesta, pentru prima dată după decembrie 89, la o săptămână după turul întâi, au loc alegerile parlamentare. Este mai mult decât sigur că rezultatele de la primul tur vor influența parlamentarele. În acest sens, partidele care au un reprezentant în turul doi, nu vor pierde la parlamentare, dar, dacă, de exemplu, nu intră Ciucă, PNL-ul va avea foarte mari probleme la parlamentare și invers”, a motivat jurnalistul.

Ion Cristoiu numește independenții sau cei care apar în ultimul moment pe listele candidaților la alegerile prezidențiale ca „ronțăitori”, cu scopul de a lua din voturile care ar putea fi câștigate de opoziție: „hai să luăm ipoteza că unul dintre partide, Ciucă sau Ciolacu, nu intră turul doi. În acel moment, au mari probleme la parlamentare. Ori și Ciucă și Ciolacu vor, ca după parlamentare, să facă Guvernul. Dacă au rezultat prost și vine USR-ul lui Lasconi, nu mai poate să se mai combine. Mult mai important, dacă ei intră amândoi în turul al 2-lea nu au probleme cu partidele. Dacă nu va intra Ciucă sau Ciolacu, ei dispar ca șef de partid. În acel moment, Ciolacu are un interes vital să fie Ciucă, să rămână. Și probabil că va fi o înțelegere: cine câștigă devine președinte și îl face pe celalt premier. Probabil că înțelegerea e, deocamdată, cu Ciucă. În aceste condiții, ca niciodată, este un interes să nu intre în turul 2 cei trei mari adversari: Geoană, Simion și Lasconi. pentrui asta s-au înființat tocătorii, ronțăitorii”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare