Dăncilă, convinsă că se va lupta în turul al doilea al prezidențialelor cu Iohannis: Sunt singurul contracandidat pentru președinte, ceilalți i-au răspuns la ordin

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a afirmat miercuri, într-o conferință de presă susținută la Suceava, că este singurul candidat care contează în lupta electorală pentru preşedintele Klaus Iohannis, pentru că „ceilalţi i s-au subordonat, și i-au răspuns la ordinal de a dărâma Guvernul prin votarea moţiunii de cenzură”.

„Sunt singurul contracandidat care contează în această luptă. Nu vreau să credeţi că acest lucru este o aroganţă, dar toţi ceilalţi au răspuns ordinului dat de Klaus Iohannis pentru demiterea acestui guvern. Deci într-un fel s-au subordonat domnului preşedinte Klaus Iohannis. Şi atunci de ce să credem că intră într-o luptă cu domnul preşedinte dacă au ascultat ordinul, de ceea ce a ordonat domnul preşedinte legat de demiterea acestui guvern? Nu este o problemă că a trecut moţiunea de cenzură, pentru că au mai fost moţiuni de cenzură care au trecut, dar, în momentul în care au dărâmat un guvern, respectivele partide trebuia să aibă o alternativă, trebuia ca toţi ceilalţi să discute ‘noi vrem alegeri în două tururi sau anticipate’. Toate aceste lucruri trebuiau discutate şi vedeau dacă au aceasta alternativă, dacă dădeau dovadă de responsabilitate. Dar vedem acum că nu se înţeleg în niciun fel”, a afirmat premierul.

Viorica Dăncilă a reafirmat că sunt multe probleme de rezolvat, atribuțiile guvernului interimar fiind unele limitate, în timp ce la educație sau energie nu sunt miniștri.

  • „Vine iarna, trebuie să ne ocupăm de deszăpezire, de căldură. Vin alegerile, nu avem ministru de interne, avem nevoie de alegeri corecte şi transparente. Măcar pentru două zile să fi avut un ministru la Educaţie, să semneze ordinul pentru examenul pentru medicii rezidenţi. Preşedintele nu a aplicat decizia Curţii Constituţionale. Măcar pentru Ministerul Energiei să fi avut ministru, pentru că sunt probleme cu certificatele verzi la Complexul Energetic Oltenia, sunt probleme la Complexul Energetic Govora”, a argumentat Dăncilă.

Liderul PSD l-a acuzat din nou, în context, pe președintele Klaus Ioihannis că a adus România în haos, și că a vorbit de rău țara la Bruxelles, ținând cont doar de interesul său electoral.

Viorica Dăncilă a precizat că parlamentarii PSD nu vor fi prezenţi în sala de plen la momentul votului, apreciind că, așa cum au avut cvorum la moțiunea de cenzură, cei care au votat-o trebuie să asigure și acum același număr de voturi pentru învestirea noului cabinet.

Întrebată dacă PSD va asigura cvorum, după data de 4 noiembrie, când este preconizat votul în Parlament, Viorica Dăncilă a spus: „Nu știu”.

„Îmi doresc stabilitate în România pentru că sunt investitori care au nevoie de stabilitate şi predictibilitate”, a adăugat președintele PSD.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare