Scenografia agresivă afișată de ultrașii de la Priştina, în startul meciului cu România: „Atenție, aici e Kosovo!”

Kosovarii ne-au fluierat imnul și au apelat și la o scenografie incisivă, în cel de-al treilea meci direct cu România în decurs de un an. „Atenție, aici e Kosovo!” a fost mesajul care a însoțit scenografia ultrașilor de la Priștina în startul partidei, scrie gsp.ro.

Fix înainte de fluierul de start, suporterii naționalei din Kosovo au afișat o pânză uriașă la una dintre peluze.

„Atenție, aici e Kosovo!”, scria pe scenografia ultrașilor, un posibil mesaj subliminal pentru români, în contextul în care nucleurile dure al galeriilor din țară au apelat la precedentele două meciuri la o scandare provocatoare, „Kosovo e Serbia”, cea care a declanșat multiple controverse și aproape că a adus la pierderea meciului de la București la „masa verde”.

Desenul ales de kosovari e o reprezentație a unei imagini celebre care circulă pe internet, mema cu „This is Sparta”, în care regele Leonidas împinge un mesager persan într-o groapă, o scenă inconfundabilă, pe care internetul o preia frecvent în diverse contexte comice sau dramatice.

Imnul „Deșteaptă-te, române!” a fost huiduit copios înaintea disputei, scenariu tras la indigo după episodul din urmă cu un an. În timp ce elevii lui Mircea Lucescu intonau imnul național, un cor consistent de fluierături a pornit dinspre tribunele stadionului „Fadil Vokrri”.

În iunie 2023, România a disputat un meci cu Kosovo în preliminariile Euro 2024. Atunci, Nicolae Stanciu a fost foarte deranjat că fanii adverși au fluierat în timpul imnului „Deșteaptă-te, române!”.

„Doare când ne e fluierat imnul! Nu pot să folosesc anumite cuvinte, dar vor veni și ei la București și vor vedea cum e. E o lipsă de respect din partea oamenilor de aici!”, afirma căpitanul „tricolorilor” la acel moment.

E de notorietate că România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008. Astfel, autorităţile de la București nu întreţin contacte oficiale cu instituţiile din provincia cu capitala la Priștina. Alte patru țări din Uniunea Europeană nu recunosc statul Kosovo: Spania, Cipru, Grecia și Slovacia.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare