Robert Turcescu: De la bun început, USR a fost un partid artificial, iar acum a devenit partidul „transgender” care, ascunzându-se după personajul toxic Lasconi, vrea să pară altceva decât este; chiar e format din oameni răi, în cel mai pur sens al cuvântului, să sperăm că ajunge la finalul existenţei sale

Robert Turcescu a analizat în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii „E adevărat?”, moderată de Ionuț Cristache la YouTube Canal 33, principalii candidați la alegerile prezidențiale din România. Cunoscutul moderator și-a exprimat opiniile cu privire la șansele și capacitățile acestora, scrie site-ul canal33.ro.

În ceea ce-l privește pe George Simion, liderul AUR, Turcescu a afirmat că acesta nu este pregătit să își asume rolul de președinte. Simion este considerat prea tânăr și lipsit de experiență, iar Turcescu susține că nu a demonstrat încă abilitatea de a-și conduce propriul destin, cu atât mai puțin de a conduce o țară. „Nu cred că Simion este pregătit să își asume un rol de președinte. Pentru a pretinde funcția asta, trebuie să fi trecut prin viață. El nu a dovedit că este capabil să conducă nici propriul destin. Nu am încredere în oamenii foarte tineri care să își asume astfel de roluri”, a declarat Turcescu.

Despre Diana Șoșoacă, Turcescu declară că deși nu este un admirator al acesteia, recunoaște capacitatea ei de a capta atenția publicului. El consideră că Șoșoacă știe să-și hrănească publicul și crede că partidul SOS ar putea deveni parlamentar.
„Diana Șoșoacă știe cum să își hrănească publicul, are capacitatea de < a trece sticla >. Nu sunt fan, dar ea știe că din asta trăiește. Faptul că una ca Șoșoacă a reușit să ajungă în Parlamentul European mă surprinde. Eu cred că SOS-ul o să fie partid parlamentar”, a concluzionat Turcescu.

În ceea ce privește o eventuală confruntare finală între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi, Turcescu estimează că Ciolacu ar avea șanse mari să câștige. El consideră că actuala alianță PSD-PNL va prezenta ambii candidați ca fiind favorabili, însă Ciolacu ar fi perceput ca fiind „mai simpatic”.

„Eu aud că, dacă Ciolacu ajunge în finală cu Ciucă sau Lasconi, cel de dreapta o să câștige. Dacă se ajunge la o finală de genul ăsta, eu cred că o să câștige Ciolacu. Noi, la ora actuală, avem o < nuntă > PSD-PNL, în care ei se înțeleg bine, iar la final o să zică < ambii sunt ai noștri, dar parcă Ciolacu e mai simpatic >. O să spună că Ciolacu le-a crescut pensiile…”, a spus Turcescu.

În privința USR, Robert Turcescu declară că USR va ajunge la finalul existenței sale după aceste alegeri, numindu-l „un partid transgender”.

„USR este o construcție artificială de la bun început. Nu ar trebui să existe. I-am întâlnit în Parlamentul European. Cred că, după aceste alegeri, urmează finalul acestui partid, pentru că este un partid < transgender >. Ei încearcă cu Elena Lasconi. Dacă nu merge, le mai rămâne varianta de stânga. Partidul ăsta este confuz din toate punctele de vedere. Oamenii din partidul ăsta sunt răi. Pe Elena Lasconi o văd ca pe un personaj destul de toxic pentru ceea ce înseamnă politica din România. O să fac praf și ideea asta de speranță”, a adăugat același Robert Turcescu.

Nicolae Ciucă este văzut ca un candidat opus lui Klaus Iohannis, dar Turcescu subliniază că întreaga carieră politică a lui Ciucă este datorată sprijinului oferit de Iohannis. În plus, el a criticat recenta carte publicată de președintele liberalilor, considerând că nu va avea niciun impact electoral.

„Ciucă vrea să ne spună că va fi un președinte în antiteză față de Iohannis. Ciucă îi datorează astăzi tot ce este în politică. Eu nu înțeleg cu ce îl ajută această carte pe Ciucă. El nu este scriitor, scriitura nu este bună. Cartea nu are niciun efect electoral”, a conchis Robert Turcescu.

Nici pe Mircea Geoană, și el foarte probabil viitor candidat prezidențial, nu l-a pierdut din analiza sa personală.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare