Europarlamentarul Diana Şoşoacă: V-am spus că a început războiul neconvenţial, cel geoclimatic, despre care vorbea dl. general Streinu; judeţele Suceava, Botoşani, Maramureş, Iaşi, Neamţ, Galaţi şi Tulcea, făceţi-vă rezerve de apă, pături şi conserve!

„JUDEȚELE SUCEAVA, BOTOȘANI, MARAMUREȘ, IAȘI, NEAMȚ, GALATI, TULCEA SĂ ÎȘI FACĂ REZERVE DE APĂ, PĂTURI, CONSERVE”, spune, pe Facebook, liderul SOS România, europarlamentarul Diana Şoşoacă.

„ACȚIUNI DE PREVENȚIE, DLE CIOLACU? ARAFAT…IAR EȘTI NEPREGĂTIT??? MOR OAMENII DIN CAUZA INCOMPETENTEI VOASTRE! CEI CU CASE DIN CHIRPICI SA SE RETRAGĂ LA RUDE. AZI SI MAINE VINE POTOPUL. V-AM SPUS CA ESTE RAZBOI NECONVENȚIONAL! RĂZBOIUL GEOCLIMATIC DE CARE NE VORBEA DL GENERAL STREINU! PREVENTIE! NU ACTIUNI IMPOSIBILE DUPĂ, CÂND DEJA MOR OAMENI! DESFUNDAȚI CANALIZĂRILE! PREGĂTIȚI -VA CU LOPETI PT MÂL! S.O.S. ROMÂNIA PREGĂTIȚI-VA PENTRU ÎNCĂ O RUNDA DE INUNDAȚII!”, scrie preşedintele SOS România.

Aceasta a cerut demisia lui Raed Arafat pe care-l acuză de incompetenţă şi că doar mimează că este interesat de prevenirea dezastrelor, însă nu face absolut nimic în nicio privinţă, dovadă victimele de la Galaţi.

Oricâtă ploaie ar fi fost, se ridică măsurat în cm nu în 2 m”, se arată contrariată şi Monica Tatoiu, care a terminat Facultatea de matematică, scrie cotidianul.ro.

”De unde a venit apa? S-a rupt vreun baraj? Întreabă cineva la Apele Române? De la munte la câmpie este cale lungă și timp de reacție”, a mai scris  Tatoiu pe Facebook.

Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, preciza că au căzut precipitaţii într-o noapte cât pentru 3 luni și că situaţia din 12 localităţi este dramatică.

”Toate forţele au fost mobilizate în sprijinul oamenilor”, a dat asigurări Fotea, în condițiile în care numărul gospodăriilor afectate de inundaţii a ajuns la 5.500, situaţia fiind în dinamică.

Monica Tatoiu critică însă autoritățile acuzând o lipsă de reacție în cazul inundațiilor.

Era timp suficient de reacție, însă la fel ca de fiecare dată autorițile din România au fost luate prin surprindere, conchide Tatoiu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare