Un mărturisitor pe tatami: Judoka sârb, descalificat pentru că și-a făcut semnul Crucii la JO 2024 de la Paris

După Novak Djokovic, încă un mare campion sârb suferă persecuții pentru credința sa creștină. Judoka sârb Nemanja Majdov a anunțat că a fost suspendat timp de cinci luni pentru că, înaintea unui meci susținut la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris și-a făcut cruce, scrie activenews.ro.

Pe contul său de Instagram, a oferit amănunte despre condițiile în care a fost pedepsit:

„Acum 15 zile am primit o decizie din partea Federației Internaționale de Judo prin care am fost suspendat timp de cinci luni pentru încălcarea codului său religios.”

Pentru că și-a făcut cruce înainte de a păși pe tatami, lui Majdov i s-a interzis dreptul de participare, vreme de cinci luni, la toate turneele, taberele de antrenament și antrenamentele organizate sub egida federației.

Sportivul sârb arată că a refuzat să prezinte scuze pentru gestul său:

„Nu am vrut să îmi cer iertare pentru botezul meu și cu siguranță nu o voi face niciodată, deși nici măcar nu știam care ar putea fi pedeapsa.”

Majdov nu a uitat să își exprime recunoștința față de ajutorul dat de Dumnezeu pentru realizările sale:

„Dumnezeu mi-a dat totul, atât pe plan personal, cât și în cariera sportivă. El este cel mai important pentru mine, sunt mândru de asta și acest lucru nu se va schimba sub nici o formă. Îl laud și Îi mulțumesc pentru toate…”

El a adăugat că descalificarea este „doar o nouă pagină din carieră și o nouă pagină de viață” și și-a exprimat regretul pentru că judo-ul, ca sport, „a decăzut atât de mult”.

Majdov și-a încheiat postarea, afirmând că toate rezultatele sale de până acum sunt rezultatul binecuvântării lui Dumnezeu:

„Dumnezeu mi-a dat o mare carieră, 7 medalii europene și 3 medalii mondiale. Când am început sportul, am visat să câștig cel puțin o medalie importantă. El mi-a dat mai mult.”

Sârbul a precizat că intenționează să se întoarcă pe tatami:

„Mă voi odihni până atunci, iar apoi mă voi întoarce cu ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos la un nou început și la noi victorii.”

Nemanja Majdov a fost unul dintre favoriții competiției olimpice de judo de la Jocurile Olimpice de la Paris – câștigase medalia de argint la Campionatele Mondiale care avuseseră loc cu puțin timp înainte.

Arbitrii l-au declarat însă învins pe Majdov după primul său meci la Paris, însă sârbul nu și-a recunoscut înfrângerea, criticând decizia și pe arbitrii.

Peste câteva zile, el a primit un e-mail de la Federația Internațională de Judo cu un avertisment oficial, în care era informat că a fost demarată o anchetă, dar nu pentru vreun conflict cu arbitrii, ci pentru că a făcut un„gest religios”.

Ancheta s-a soldat cu suspendarea de cinci luni, pe care Majdov a dezvăluit-o pe rețelele de socializare.

Evident că satanismul de la ceremoniile de deschidere și de închidere ale Jocurilor Olimpice nu a scandalizat nici un oficial din lumea sportului.

Însă, pe măsură ce se îngroașă satanismul, se înmulțesc și mărturisirile de credință din arena sportivă. Mărturisirea înseamnă mucenicie. Mai ales când este însoțită de persecuții. Ei sunt noii mucenici ai zilelor noastre.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare