Ciucă: Când celelalte forțe politice de dreapta se vor maturiza suficient, putem discuta. Îmi doresc să avem o construcție politică de dreapta

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat la Digi24 că în momentul în care celelalte forțe politice de dreapta se vor maturiza suficient, vor înțelege că nu e un joc, ci o abordare serioasă pentru așteptările și încrederea electoratului, atunci vom putea sta la masa pentru a discuta.

 

”Îmi doresc să avem o construcție politică de dreapta. Putem avea o convergență a mesajelor”, a spus Ciucă.

  • Despre propunerea lui Geoană de vot la 16 ani
    ”16 ani poate fi o vârstă la care există suficientă capacitate de a decide pentru o opțiune politică, dar e o propunere care trebuie pregătită. Nu spun nu, dar trebuie gândită. Eu în 35 de ani de muncă am lucrat cu tineri, cu entuziasm”.
  • Despre Elena Lasconi
    ”Am rugat să nu dea mesaje înainte de a fi agreat ceva. Și atunci când ne pregăteam să avem o întâlnire ne-a spus să ne igienizăm. (după aceea ați mai vorbit?) Nu. Igienizarea a făcut-o electoratul la alegeri, USR are 8%, dacă așteaptă să ne ploconim, nu se va întâmpla. Nu sunt orgolios, dar nu am jignit pe nimeni, am fost echilibrat, așezat, ne dorim să aducem forțele laolaltă, să dăm mesaj de unitate. Suntem atât de polarizați acum încât e greu să avem un mesaj pentru oameni”.
  • Despre Mircea Geoană
    ați putea avea proiect comun? suntem ideologii total diferite. A fost președinte PSD 5 ani. Discutăm de doi candidați ai PSD.
  • Relația cu Ciolacu
    Suntem într-o relație care presupune atribuțiile coaliției de guvernare.
  • Despre proiectul de reindustrializare
    Proiectul de reindustrializare înseamnă cum poate România produce mai mult. Am discutat în coaliție aceste probleme legate de rectificare, le-am închis, ne-am înțeles pe ce înseamnă facilitățile pentru investitori: mari investitori, investiții în ce înseamna echilibrarea între regiuni, emisii de carbon, asigurarea unor facilități pentru investitorii autohtoni. Am venit cu aceste facilități de 300 milioane euro. Eu cred foarte mult în mediul de afaceri, de acolo vin banii.
  • Cine va fi premier
    Avem cel puțin 5 nume din PNL. Nu îl pot spune acum, e principiul de loialitate referitor la o persoană anume. Vă pot spune că va fi un premier profesionist, nu va renunța la cota unică, va fi un premier care va sprijini mediul de afaceri, digitalizare, reducerea birocrației.
  • Despre Ciolacu premier după 2024
    Ciolacu vorbește de cotă progresivă, cum să îl punem premier? (Deci nu l-ați pune premier) Nu.
  • Despre cota unică și impozit progresiv
    România mai are nevoie de ani de zile pentru a consolida clasa de mijloc. Noi luptăm pentru clasa de mijloc în mediul rural. Uitați-vă la satul românesc. PNL a venit cu această abordare prin care vrem să dăm consistență.
  • Despre Nicușor Dan
    Sper ca următoarea decizie e să intre în PNL.

PSD urmașul PCR
Sper că nu contestă nimeni asta.

  • Realizări la guvernare
    Când a venit Ciolacu la Guvern a găsit absorbție de 11 milioane euro. A fost cel mai mare vârf de absorbție de fonduri europene realizat vreodată de Guvernul României: 10,4, erau 6,4 investiții directe. Asta înseamnă dovadă de încredere. Nicolae Ciucă a muncit la Guvern și am adus în țară bani. De-asta am putut să trecem prin toate aceste crize, am trudit de dimineața până seara. În fiecare zi am calculat și creșterea economică, absorbție fonduri, investiții străine și scădere a deficitului bugetar cu un procent. Toate aceste chestiuni s-a întâmplat pe guvernarea colegilor mei.
  • Despre meditațiile lui Ciolacu
    Un militar nu poate să știe toate armele. Dar încrederea și relevanța unui lider provine din profesionalismul și cunoașterea, experiența celor din jurul său. Nu cred că e nevoie să ne medităm pentru ceva pentru care nu ne-am pregătit la timpul potrivit. E suficient să avem consilieri buni, să avem oameni care să ne pregătească înainte de decizie, să avem capacitatea de a lua decizii pe baza acestor date.
  • Coaliția e un eșec?
    A fost o realizare câtă vreme am putut să menținem stabilitatea politică. Românii nu au așteptat confruntări politice.
  • Despre pasaje din carte despre Revoluție
    La Revoluție eram comandat de pluton și am executat misiunile care au precedat ziua de 22 decembrie în Craiova. În după-amiaza zilei, am fost retrași în cazarmă. De acoloam avut misiuni în centrul orașului până pe 23 decembrie, ulterior am intrat în cazarmă. Noi eram unitate de cercetare și t…

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare