Un summit internaţional privind securitatea AI va avea loc în SUA

Un summit internaţional privind securitatea inteligenţei artificiale (AI) va fi organizat în luna noiembrie în oraşul San Francisco pentru a le permite aliaţilor şi partenerilor să îşi coordoneze eforturile, au anunţat miercuri autorităţile americane într-un comunicat de presă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Secretarul american pentru comerţ Gina Raimondo şi secretarul de stat Antony Blinken găzduiesc împreună această primă reuniune a Reţelei internaţionale a institutelor de securitate pentru inteligenţa artificială, care va avea loc pe 20 şi 21 noiembrie în oraşul californian.

„Odată cu evoluţia rapidă a inteligenţei artificiale”, administraţia Biden-Harris „acţionează toate pârghiile”, a declarat Gina Raimondo, citată în comunicatul de presă.

„Acest lucru include o coordonare strânsă şi profundă cu aliaţii şi partenerii noştri care gândesc la fel”, a adăugat ea.

Primii membri ai acestei reţele sunt Australia, Canada, Uniunea Europeană, Franţa, Japonia, Kenya, Coreea de Sud, Singapore, Regatul Unit şi Statele Unite, precizează acelaşi comunicat de presă.

Reţeaua a fost înfiinţată în cadrul unui summit privind inteligenţa artificială desfăşurat la Seul în luna mai, cu scopul de a pregăti ţările participante să elaboreze reglementări mai bune în acest domeniu şi să îşi coordoneze poziţiile.

Prin dezvoltarea ChatGPT, la sfârşitul anului 2022, grupul american OpenAI a lansat un val de inteligenţă artificială generativă (producerea de conţinut pe baza unei simple solicitări) şi a devenit vedeta industriei din Silicon Valley.

De atunci, de la principalul său investitor, Microsoft, şi până la Google şi Meta (Facebook, Instagram), toate marile grupuri tehnologice au concurat pentru a dezvolta instrumente care ar trebui să ajute oamenii în viaţa lor de zi cu zi, de la scrierea de mesaje la educaţie şi realizarea de creaţie artistică.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare