Salvaţi Copiii România anunţă mobilizarea unui fond de urgenţă pentru intervenţiile umanitare în localităţile afectate de inundaţii

Organizaţia Salvaţi Copiii România anunţă mobilizarea unui fond de urgenţă pentru intervenţiile umanitare imediate în localităţile afectate sever de inundaţii. Astfel, copiii din aceste zone şi familiile lor vor primi asistenţă umanitară şi vor fi monitorizaţi, pentru evaluarea constantă a nevoilor pe care le au. Echipele mobile ale organizaţiei acţionează deja în localităţile Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Pechea, Griviţa şi Costache Negri.

Ca măsuri de intervenţie imediată, echipele mobile Salvaţi Copiii România au distribuit produse de îngrijire personală de primă necesitate, produse de curăţenie şi igienizare a spaţiilor, produse de îngrijire specifice nou-născuţilor şi sugarilor, îmbrăcăminte şi încălţăminte, pături şi pilote, ghiozdane cu rechizite.

Copiii sunt cei mai afectaţi, suferă de frig şi sunt afectaţi psiho-emoţional. Nevoile identificate sunt cele legate de subzistenţa imediată – alimente, haine, pături, apă potabilă – precum şi cele necesare reinserţiei în şcoală – rechizite, ghiozdane. Totodată, echipele Salvaţi Copiii România au constatat că este nevoie de servicii de suport emoţional.

De asemenea, şcolile afectate de inundaţii au nevoie de dotare, pentru a putea relua cursurile.

Mecanismul de urgenţă poate fi sprijinit prin donaţii în contul RO04RNCB0071011434790009.

Lavinia Varodi, manager program, tel. 0721329101, email – lavinia.varodi@salvaticopiii.ro.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:

De 34 de ani, Salvaţi Copiii România construieşte programe sociale, politici publice şi practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza şi complexitatea proiectelor la nivel naţional fac din organizaţie o instituţie socială esenţială, al cărei rol este medierea între societate şi autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvaţi Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluţii concrete pentru protejarea şi sprijinirea copiilor vulnerabili, şi a militat, în acelaşi timp, pentru o colaborare viabilă cu autorităţile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvaţi Copiii şi-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităţilor publice, în aşa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizaţia a reuşit să creeze reţele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilităţii sociale a companiilor şi a societăţii, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în 113 ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supravieţuire, educaţie, protecţie şi participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. Peste 3.800.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare