Rareș Bogdan (PNL): Ajutor UE pentru românii afectați de inundații!

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan anunță că Rezoluția privind ajutorul acordat de UE pentru oamenii afectați de inundații, la care europarlamentarii PNL sunt inițiatori, a fost votată cu largă majoritate în forma susținută de EPP Group.
  • UE va acorda atât sprijin tehnic, cât și financiar țărilor afectate (România, Austria, Cehia, Germania, Ungaria, Polonia și Slovacia), iar rezoluția a cerut ca ajutorul să fie disponibil de urgență. De asemenea, am votat ca repunerea în funcțiune a infrastructurii de curent și telecomunicații, a celei rutiere și cheltuielile cu adăpostirea persoanelor sinistrate să fie făcute din bugetul UE. Rezoluția mai conține propuneri privind flexibilizarea mecanismului de sprijin în asemenea situații, pentru ca bugetul UE să fie accesibil cu mai puțină birocrație.
  • Totodată, am cerut fonduri pentru prevenirea catastrofelor, cum ar fi finanțarea construcției de diguri. În aceeași linie, rezoluția cere Comisiei Europene ca în primul an de mandat să propună măsuri concrete pentru consolidarea și dezvoltarea capacității colective a UE de a reacționa la dezastre naturale – cum ar fi crearea unei forțe de protecție civilă pentru rezervele strategice de alimente, apă, medicamente și echipamente medicale, sprijinirea introducerii unor instrumente de avertizare timpurie pentru cetățeni pe telefoanele mobile, atribuirea în comun a unor noi contracte publice pentru modernizarea activelor de protecție civilă și sprijinirea programelor menite să ofere formare, echipamente și schimburi de servicii de protecție civilă voluntare.
  • Nu în ultimul rând, considerăm că politică de coeziune a UE ar trebui să se concentreze și mai mult pe atenuarea schimbărilor climatice și pe adaptarea la acestea. Am cerut, prin urmare, ca investițiile în adaptarea la schimbările climatice și în prevenirea și pregătirea în caz de dezastre să fie garantate fie printr-un obiectiv de politică specific, printr-o axă prioritară în cadrul dezvoltării regionale și în cadrul general al politicii de coeziune, astfel încât să se asigure investiții sustenabile în infrastructura locală, regională și națională și în gestionarea riscurilor în zonele urbane și rurale mai puțin dezvoltate, inclusiv în regiunile de frontieră, insule și regiunile ultraperiferice”, spune Rareș Bogdan.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare