Conferință internațională halucinantă în București, cu organizare moldo-ucraineană. Șoșoacă și Tucă pe afiș, deși au refuzat participarea!

Redacția solidnews.ro a intrat azi în posesia programului unei conferințe care a avut loc ieri și azi la București, organizată de ONG-uri din Ucraina și Republica Moldova. Programul conferinței, pe care îl puteți găsi în cuprinsul acestei știri, are teme extrem de controversate care par a fi izvorâte din creuzetul unor Servicii Secrete din Estul extins al României, și nu doar de la Kiev și Chișinău. Și mai interesant este faptul că doi dintre participanții anuntați, au negat vehement prezența lor acolo, Diana Șoșoacă și jurnalistul Marius Tucă, care se pare că nici măcar nu a fost anunțat că a fost invitat la conferință. Având în vedere tendința subiectelor dar și scrupulozitatea Serviciilor Secrete Românești în a discuta absolut orice diferă de propaganda oficială ce apare în mass-media din România, așteptăm precizări în zilele următoare despre organizare, loc, intenții, consecințe, scrie solidnews.ro.

„Aveti atașată agenda, care pare halucinantă, a unei conferințe despre care mass-media NU a fost anunțată:

Institutul Internațional Simon Kuznets pentru Autoorganizare și Dezvoltare, director Dmitri CHISTILIN organizează masa rotundă (internațională) cu genericul „Amenințări și riscuri de securitate ale UE în contextul dezvoltării conflictului ucrainean.Rolul și locul relațiilor București-Chișinău-Tiraspol în politica externă și securitatea europeană”

Locul de desfasurare: Bucuresti
Perioada: 21-22 septembrie 2024
Moderatori:
Dmitri Chistilin – Ucraina
Igor Căldăre – Moldova
Scopul: analiza proceselor din lume și din Europa, care pot duce la riscuri și provocări pentru securitatea regională și a UE și pot duce la un conflict la scară largă între NATO și Rusia, cu implicarea statelor membre UE în conflictul cu consecinţe catastrofale pentru economie şi populaţie.

Invitați: politicieni, politologi, exper în strategii politice, oameni de știința din țările UE, Moldova, România, Ucraina.

Domenii de discuții :
1. Riscul desfășurării unui conflict armat de amploare pe teritoriul UE, prin pregătirea și atragerea Republicii Moldova și României într-o confruntare armată.
2. Analiza politicii UE și României cu privire la Moldova și riscurile precondițiilor unui conflict armat de amploare. Conflict de interese de politică externă ale UE și României.
3. Analiza proceselor din domeniul politicii Moldovei prin analogie cu Ucraina, ca modalitate de pregătire a societăţii pentru decizii nepopulare legate de o confruntare armată cu Rusia.

Probleme de discutat:
– Evaluarea gradului și profunzimii participării economice, politice și militare a statelor membre UE la conflictul armat din Ucraina și amenințarea ca NATO să fie atrasă într-un conflict cu Federația Rusă.
– Evaluarea probabilității posibilității de operațiuni militare (inclusiv utilizarea armelor nucleare) pe teritoriul statelor europene ca urmare a politicilor UE.
– Bucureștiul și interesele sale în sistemul de politică regională a UE și NATO. Atitudinea elitelor românești față de evoluția crizei ucrainene.
– Rolul Chişinăului în politica regională a Occidentului. Atitudinea elitelor moldovenești față de evoluția crizei ucrainene, față de soluționarea conflictului cu Tiraspolul, față de perspectivele de integrare europeană și de integrare cu România.
– Importanţa factorului transnistrean în dezvoltarea crizei ucrainene şi în stabilizarea situaţiei regionale. Atitudinea Tiraspolului față de politica UE, România, Moldova.
– Ambiţiile teritoriale româneşti ca factor independent de destabilizare regională. Evaluarea probabilității implementării lor în cazul extinderii crizei ucrainene.
– Impactul crizei ucrainene asupra relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol şi factorii potenţiali ai implicării Republicii Moldova în ostilităţi.
– Alegeri prezidențiale și euro-referendum în Moldova: rezultate probabile și consecințele lor pentru securitatea regională.
– Menținerea păcii rusești pe Nistru: rolul său în menținerea stabilității regionale și perspectivele de continuare a misiunii.
– Spațiul ucrainean și carpato-nistrean: principalii actori geopolitici, interesele acestora în această macroregiune și cauzele instabilității.
– Politicieni și forțe politice din statele UE: susținători și oponenți ai conflictului armat din Ucraina și răspândirea acestuia în regiunile învecinate.

Participanți experți UE:
– Valery Dvoinikov (Belgia) Politolog.
– Alexander Rahr (Germania) Politolog.
– Roberto De Primis (Italia) – Profesor Université Paris 1 Panthéon Sorbonne, Paris.
– Vladimira Ovitoha (Cehia) – om politic.
– Patrick Popel (Serbia) – politician.
– Goran Matic – politician și persoană publică sârb (în așteptarea confirmării participării).

Marea Britanie:
– Radhika Desai, profesor.
– Alan Freeman, profesor.

Moldova:
– Igor Căldăre, persoană publică.
– Victoria Furtuna, candidată la Preşedinte al Republicii Moldova.
– Vasile Tarlev, candidat la Preşedinte al Republicii Moldova.
– Vasile Şova, om politic, fost ministru al Reintegrării (în așteptarea confirmării participării)
– Constantin Staris – om politic (Partidul Comunist din Moldova) în așteptarea confirmării participării;
– Tatiana Costachi – blogger și persoană publică a diasporei moldovenești din Italia. (în așteptarea confirmării participării).
– Uzun Natalia – jurnalist.

România:
– Valentina Vasile, Director al Institutului de Economie al Academiei Naționale de Științe a României.
– Diana Sosoacă, membru în Parlamentul UE din România
– Dumitru Viorel Focşa – deputat în Parlamentul României (fost în AUR).
– Marius Tuca – persoana publica romana.
– Cezar Mihai – blogger român și persoană publică.
– Marvin Atudorei – jurnalist.
– Constantin Onişor – politician, Partidul Naţional Român (în aşteptarea confirmării participării).
– Vasile Simileanu – Director al revistei „Geopolitică” (în așteptarea confirmării participării).
– Cibuc Ciprian – deputat în Parlamentul României (în așteptarea confirmării participării).
– Boris Volosatii – deputat în Parlamentul României (în așteptarea confirmării participării).

Tiraspol:
– Litskaya Valeriy – fost ministru al Afacerilor Externe al Transnistriei
– Igor Shornikov (ISPIRR)
– Vitaly Ignatiev Ministrul Afacerilor Externe al PMR (în așteptarea confirmării participării)
– Dmitry Palamarchuk (Ministerul Afacerilor Externe al PMR) (în așteptarea confirmării participării)

Ucraina:
– Dmitri Chistilin director al SKISD
– Andrey Ermolaev (în așteptarea confirmării participării)
– Oleksiy Plotnikov politician, deputat al Radei Ucrainei de convocarea a 5-a. (în așteptarea confirmării participării)
– Anatoli Ivcenko – persoană publică.
– Vladimir Sidenko – Institutul de Economie al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei (în așteptarea confirmării participării).
– Aleksandr Bunisevici – persoană publică.
– Alexander Sharov – Doctor în Economie, Profesor, Institutul de Studii Strategice
– Nikolay Burmaka – Doctor în Economie, Profesor, Universitatea Națională Economică din Kiev”, scrie solidnews.ro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare