Lasconi, în campanie electorală pe la…ambasade

„Elena Lasconi a pornit în turneu electoral, dar nu de nevoile românilor se  interesează șefa USR, ci de cele ale ambasadelor străine acreditate la București. Ultima vizită este și cea care intrigă cu adevărat, asta pentru că a fost efectuată pe ascuns, fără tam-tam mediatic, așa cum ne-a obișnuit personajul; nicio sirenă nu a mai anunțat pe Facebook că Lasconi merge/a fost la Ambasada Franței, iar asta ridică miza”, scrie national.ro.

„La mijlocul săptămânii, miercuri, pe 18, Elena Lasconi și-a luat șoferul și a pus pe Waze adresa strada Biserica Amzei 13-15, acolo unde regăsim Ambasada Franței. Doar Iulian Bulai („vice” USR) a însoțit-o, dar și o a doua persoană, „necunoscută publicului și care le-a făcut, practic, intrarea”, după cum dezvăluie cei de la Mediaflux. Cel mai probabil, un atașat diplomatic, dintre cei care au misiunea să mențină „calde” relațiile cu politicienii români.

Oficial, nu s-a făcut nicio referire la această vizită, Lasconi a ajuns în mare secret la locația respectivă și a plecat la fel, în grabă, sperând că nimeni n-a văzut-o. Nu a zăbovit mult la Ambasada Franței, doar o oră. Judecând după expresia feței când s-a urcat în mașină, întâlnirea nu a avut rezultatul scontat, primărița din Câmpulung Muscel care se visează președintele României înlocuind zâmbetul cu o grimasă.
De mai bine de o lună, candidata USR a început turneul „La porțile ambasadelor”. Cu excepția drumului până la Ambasada Franței, de fiecare dată a fost însoțită de o echipă de PR care a avut grijă să atenționeze presa că Nuți face ceva foarte important.
În august, Lasconi a mers să se vadă cu ambasadorul SUA la București,  Kathleen Kavalec. Întrevederea cu mămăița gospodină trimisă de Biden la București și pe care, foarte probabil, Trump o va schimba în primăvara viitoare, dacă va câștiga alegerile, a fost prezentată ca un mare succes – „O plăcere să discut cu unul dintre cei mai importanți prieteni ai României, ambasadorul Statelor Unite la București, doamna Kathleen Kavalec. Cu toții înțelegem cât de important este să apărăm și să promovăm libertatea într-un mediu de securitate tot mai complicat și cât de importantă este relația trans-atlantică. Am discutat despre componentele principale ale Parteneriatului strategic, cu accent pe economie, investiții, energie, apărare, politică externă, stat de drept și libertatea presei. Pe lângă aceste teme am discutat și despre chestiuni care privesc viitorul României, precum rolul femeilor în societate, inclusiv în politică, precum și drepturile minorităților.

Românii sunt printre cei mai pro-americani europeni (…) Viitorul României, așa cum ni-l imaginăm cu toții, este legat de relația specială pe care o avem cu națiunea americană (…)”, a bălmăjit Lasconi, pe FB, printre alte prostii. Atât de mult îi pasă Unchiului Sam că suntem noi cei mai pro-americani dintre europeni încât sunt ținuți, în continuare, cu dinții la gard când vine vorba de ridicarea vizelor. Cât privește viitorul nostru legat de relația asta specială, nu știu ce să spun, dar nu i-am văzut pe americani pe aici când bocancul Armatei Roșii apăsa pe grumazul nostru. Și, dacă trecutul ni l-am scris singuri, cred că suntem capabili să ne facem și un viitor, fără „ajutor” din America.

După SUA, au urmat vizite la următoarele ambasade: ale Italiei, Moldovei, Ucrainei, Greciei, Germaniei și Marii Britanii. Elena Lasconi a fost cel mai aglomerat candidat în ultimele săptămâni, abia a avut timp să treacă pe …acasă, că la Primăria Câmpulung Muscel n-a mai fost din mandatul precedent, după cum se plâng oamenii locului, așteptând în zadar o aprobare/rezoluție la vreuna dintre cererile înaintate.

România este o țară sinistrată și nicio ambasadă nu a sărit să ajute populația din Galați și Vaslui, județe puternic lovite de furia ciclonului Boris. În același timp, debitul Dunării a crescut atât de mult încât Budapesta este, azi, un oraș sub ape, ca Veneția, iar viitura amenință România; până la noi, însă, tremură Belgradul.

Ce fac politicienii români în tot acest timp? Nici ei n-ar ști ce să răspundă, parcă și-au pus mintea pe bigudiuri. Unii fac pact cu …Iohannis (Ciucă, oare ce te-a apucat?!), alții doar se prefac că dau ordine, iar subalternii lor, la fel, se prefac că le execută; Marcele, chiar, tu ești premier sau prestezi la cooperativa meșteșugărească „Munca în zadar”? Despre Lasconi, ce ar mai fi de spus decât că a dus ploconirea la un alt nivel?! Înaintea ne plângeam că avem politicieni care ling clanțele ambasadelor, dar Lasconi e „next level”, a spălat și geamurile! Sluj poate face oricine, important este să și crezi că-i bine să te apleci în fața străinilor!

Cu așa candidați la președinție, nu-i de mirare că românii fug mâncând pământul și nu se uită în urmă, iar cei rămași în țară și-au (cam) pierdut orice speranță.

Ce am învățat în 35 de ani de libertate? Prima lecție ar fi și cea care contează – nicio ambasadă străină nu te ajută pe gratis! Ai primit o foaie de parcurs și trebuie să bifezi fiecare punct. Oare ce promisiuni a făcut Lasconi la vizitele întreprinse pe la americani, britanici, francezi, nemți? În caz că va ajunge președintele României, ce preț va plăti țara noastră pentru sprijinul oferit candidatei USR în campania electorală? Când vreodată ne-au dat străinii un cât de mic și neînsemnat cadou fără să aștepte înapoi înzecit?”, scrie national.ro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare