Deputata PNL Oana Marciana Ozmen afirmă că Bucureștiul împlinește 565 de ani de la prima sa atestare documentară. Respectând tradițiile și cultura orașului, putem dezvolta Capitala României într-un mod sustenabil. Împreună, consolidăm un București verde, curat și autentic pentru noile generații, spune liberala.
- „Cetatea București” a fost menționată prima dată într-un document emis pe data de 20 septembrie 1459. Conform tradiției populare, se spune că Bucureștiul a fost întemeiat de ciobanul Bucur, un proprietar bogat de oi din această zonă. În anul 1659, în timpul domniei lui Gheorghe Ghica, a devenit capitala Țării Românești.
În prezent, Bucureştiul produce aproape un sfert din PIB-ul României. Este cel mai important centru industrial și comercial al țării noastre.
Bucureștiul are mai multe elemente de patrimoniu cultural autentic. Printre multe alte obiective, turiștii pot admira în Capitala României Ateneul Român sau Palatul Regal.
De asemenea, iubitorii culturii pot participa din 2 în 2 ani la Festivalul „George Enescu”, un eveniment muzical românesc de prestigiu internațional, inițiat în anul 1958 în memoria marelui compozitor român.
- La începutul acestui an, doamna Raluca Turcan, Ministra Culturii, a anunțat că, la propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat Ordonanța ce prevede protejarea monumentelor istorice, eficientizarea procesului de protejare a acestora prin introducerea posibilității de notificare publică a deciziilor de clasare de urgență. De asemenea, acest act normativ propune o extindere a surselor de finanțare pentru Institutul Național al Patrimoniului, pentru a diversifica portofoliul de investiții ce pot fi realizate. În felul acesta, vom putea demara un program de intervenție pentru restaurare a caselor memoriale și alte clădiri monument istoric.
Respectând tradițiile și cultura orașului, putem dezvolta Capitala României într-un mod sustenabil. Împreună, consolidăm un București verde, curat și autentic pentru noile generații!