Arafat: Dacă eşti evacuat, bagajul de urgenţă trebuie să cuprindă strictul necesar

Raed Arafat a dat detalii despre procedura de evacuare în caz de viitură.  Șeful DSU  a precizat ce ar trebui să conțină „bagajul de urgență”, scrie cotidianul.ro.

El a făcut apel la populație să trateze cu seriozitate ordinele de evacuare și să colaboreze cu autoritățile.

„Dacă spune că trebuie evacuat, atunci să colaborezi cu autoritatea locală și cu autoritățile statului, cu autoritățile Ministerului de Interne, fie că vorbim de pompieri, de jandarmerie, de poliție, să colaborezi cu ei și să nu îngreunezi această situație, pentru că nu va fi timp pentru negocieri, pentru convingere”, a afirmat șeful DSU, potrivit Antena 3 CNN.

Arafat a explicat că „bagajul de urgență” trebuie să fie ușor de transportat și să conțină doar lucruri esențiale.

„Deci nu vorbim de valize aici, în niciun caz. Vorbim de o geantă care să aibă actele esențiale pe care consideră populația că trebuie să le aibă tot timpul, toți au aceste acte să le pună în geantă, banii, dacă au bani în casă, să pună acolo medicamentele și orice alte lucruri pe care le consideră esențiale”, a explicat el.

Raed Arafat a  mai explicat că bagajul trebuie să fie suficient de mic pentru a putea fi luat rapid în caz de evacuare și că trebuie pregătit din timp.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare