„Rusia încalcă sancțiunile economice cu complicitatea NATO și UE; doar România se face preș în fața Stăpânului, într-o demonstrație dezgustătoare de ceea ce va intra cu siguranță în cărțile de istorie ca un nou concept geopolitic – Slugărnicia Fanatică Sinucigașă” (activenews.ro)

„De doi ani și jumătate, țara noastră se autosabotează sistematic pe altarul luptei împotriva lui Vladimir Putin, fiind chiar la un pas de a intra în război. Vreți să știți ce fac ceilalți „aliați”?”, scrie activenews.ro sub semnătura jurnalistului Adrian Pătruşcă.

„De mai multe săptămâni, Rusia își expediază petrolul brut direct în porturile europene, în ciuda sancțiunilor UE și sub nasul Bruxelles-ului.

Potrivit unei anchete realizate de Greenpeace și citate de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Rusia folosește vase aparținând unei companii grecești, care ar constitui o parte din faimoasa „flotă fantomă” a lui Putin.

Din iulie 2024, după imaginile din sateliți, Greenpeace a identificat nu mai puțin de 15 tancuri petroliere, plecate din porturile rusești de la Marea Baltică, Primorsk și Ust Luga, precum din portul Novorossiisk de la Marea Neagră.

În anul 2023, peste 1.000 de tancuri petroliere au traversat Baltica. Un record.

Tancurile se îndreptau direct spre porturi europene al căror nume nu este dat publicității.

Însă, activiștii Greenpeace au remarcat că tancurile plecau fără încărcătură din aceste porturi, lucru indicat clar de pescajul lor (adâncimea de cufundare), care era mult mai mic. Ceea ce înseamnă că au lăsat acolo petrolul rusesc.

Petrolierele monitorizate, care au o lungime de 250 de metri, pot transporta fiecare câte 150 de milioane de litri de țiței brut.

Știrea cu adevărat fulminantă din articolul publicat de ziarul german nu este însă că țările europene, aflate cu cuțitul la os în pragul iernii, își încalcă propriile sancțiuni pe care le-au aprobat cu surle și tobe.

Nici măcar că se aprovizionează cu petrol, riscând să compromită „amprenta de carbon a Europei”, de dragul căreia am fost sfătuiți cu insistență să facem frigul și să ne spălăm cât mai puțin.

(De altfel, Greenpeace și FAZ par să se sinchisească mai puțin de sabotarea sancțiunilor și mai mult de faptul că vasele cu pricina sunt într-o stare precară și pun în pericol mediul! Faptul că nu dau nici nume de porturi, nici de companii este contrar oricăror reguli elementare de presă).

Bomba este însă că Grecia – țară NATO și UE – face parte din Flota Fantomă a lui Putin, subminând direct alianțele din care face parte.

Și este greu de crezut că Grecia este singura „aliată” care se gândește că pielea e mai aproape decât cămașa.

Greenpeace a descoperit doar vârful aisbergului.

Câte alte țări, care se bat cu pumnii în piept cu anti-putinismul lor, joacă în realitate la două capete, văzându-și de interesele proprii și gândindu-se că războiul nu va dura la nesfârșit?

Doar România se face preș în fața Stăpânului, într-o demonstrație dezgustătoare de ceea ce va intra cu siguranță în cărțile de istorie ca un nou concept geopolitic: Slugărnicia Fanatică Sinucigașă”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare